samo onako bezveze
Moderator: Gazda
paučina se nabira po Galeriji
Kupine i drača se razrasle, nikoga nema, zaboravljeni kraj, ova naša Galerija.
Peky, daj neku mačetu, da to razčistimo. A baš nam dobro krenulo......
Niko nema vremena, ljuta žurba i trka, obaveza obavezu sustiže.
Ponekad mi se čini, da mi to sami izmišljamo obaveze, da nam brže prođe život.
Kako je to bilo jednostavno prije jedva dvadesetak godina.
Vremena je bilo na pretek.
Peky, daj neku mačetu, da to razčistimo. A baš nam dobro krenulo......
Niko nema vremena, ljuta žurba i trka, obaveza obavezu sustiže.
Ponekad mi se čini, da mi to sami izmišljamo obaveze, da nam brže prođe život.
Kako je to bilo jednostavno prije jedva dvadesetak godina.
Vremena je bilo na pretek.
-
-
samo onako bez veze
Lakše se diše kad saznaš da tvoje ljude u dalekom svijetu ne guši dim tamo nekog požara.Jer požar zna učiniti čuda. Prije dvije godine na Kornatima stradalo je 12 vatrogasaca ,najmlađi je bio sedamnaestogodišnjak a najstariji je imao 52 godine.Strašno.Ali valjda nas čuva duh naših Kninskih vatrogasaca ,koji su moramo priznati bili i ostali legende.Hvala im za to.Pozdrav svima .Mogli bi se zaletiti koji put na zidić.
Drago mi je da ste mi bezbedni a iako ste daleko uvek postoji fluid koji nas veze .
Sto se zidica tice valjda ce sad kad zahladni oziveti .Evo mirise jesen , zna biti i lepa ali dzaba sve , ja volim samo leto . Nikad u Beogradu nisam osetila tako jak miris pelina kao ovog leta oko Knina . O drugim mirisima da i ne govorim .
Sinoc sam citala svasta na topicu "Strah" i odusevljena sam . Ajte malo tamo i napisite ponesto u tom fazonu , pa cu i ja .
Sto se zidica tice valjda ce sad kad zahladni oziveti .Evo mirise jesen , zna biti i lepa ali dzaba sve , ja volim samo leto . Nikad u Beogradu nisam osetila tako jak miris pelina kao ovog leta oko Knina . O drugim mirisima da i ne govorim .
Sinoc sam citala svasta na topicu "Strah" i odusevljena sam . Ajte malo tamo i napisite ponesto u tom fazonu , pa cu i ja .
Povremeno su nas isprepleteni putevi vodili u davne, ne zaboravljene mladalacke ludorije. Nikad zaboravljene, tu negdje pored nas, na sam dodir nase ruke. Ali uvijek nedostižne. Prosto osjecamo njihov miris ali ipak ne uhvatljiv, vise nikad za nas. Iskreni osmjeh, nestasno dobacivanje nekoj dijevojci pored zidica, lutanja po tvrdjavi, kafici puni dima i dobre muzike,ali ipak sve je to samo zarobljeno sijecanje u ovoj kutiji. Moje, a mislim i mnogih nas. Voleo bih da taj bezbrižni i diječačko otkačeni život bar jos jednom vidim i oživim pa i iz prikrajka, makar i virtualno. Ali tu nema mirisa. Ne, hvala. Ipak vise volim onaj zaboravljeni miris, lijepsi je, makar bio i buđav ustajao u davnom prošlom vremenu.
Cudno je kako ljudi sami sebi kvare zivot .
Kad pominjem pelin , pricam o njegovom gorkom mirisu ,ne pominjem "gorcinu".
Neke slike mog detinjstva i mladosti lebde koji tren pred mojim ocima , onda nestaju ,ali ostave dubok trag pravog dozivljaja . Nekad su to ljudi a nekad eto obicna gorka trava .
Nadam se da se razumemo .
Kad pominjem pelin , pricam o njegovom gorkom mirisu ,ne pominjem "gorcinu".
Neke slike mog detinjstva i mladosti lebde koji tren pred mojim ocima , onda nestaju ,ali ostave dubok trag pravog dozivljaja . Nekad su to ljudi a nekad eto obicna gorka trava .
Nadam se da se razumemo .
-
Idi, idi nesanice, da ne vidim tvoje lice,
da mi zora bol ne stvara.
Idi , pusti me da je odsanjam.
Ovo, naravno, nisu moji stihovi, ali sam ih ukrala u ime kninske generacije iz pedeset i neke, i jos neke i sigurna sam da nema onoga ko se sa mnom nece sloziti da pelim jeste gorak, ali mirise brate.
da mi zora bol ne stvara.
Idi , pusti me da je odsanjam.
Ovo, naravno, nisu moji stihovi, ali sam ih ukrala u ime kninske generacije iz pedeset i neke, i jos neke i sigurna sam da nema onoga ko se sa mnom nece sloziti da pelim jeste gorak, ali mirise brate.
-