SUSRET IN AMERIKA
Moderator: Gazda
-
susret in amerika
Da se javim prvi od ucesnika susret u Americi.Da Vam svima kazem da je bilo predivno.Mnogo novih faca i upoznavanja.Vise sam se puta izljubio ova dva dana nego zadnju godinu ipo.Napokon sam Vidio Iliju Cenica i njegovu cijenjenu gospodju,Bio sam se zabrinuo za Novaka Novakovica jer ga nisam odmah vidi,pa mi je Vesna rekla da je otisao u Kn in i onda se pojavio u Subotu navece directno iz kraja i onda sam imao jedan drugi sastanak Kninjana po njegovoj prici.Sve u svemu prava ljepota.Boro i Tiho su napravili odlicam posao da cu se ovog i onog prvog susreta sjecati dugo.Puno im hvala,vidilo se pravo domacanstvo onako po Kninski.Falio nam je Peky,ali svi razumjemo razlog izostanka.Svi koji nisu bili ja znam da imate razloge i da bi dali neznam sto da ste bili,da Vas obavjestim da ce do godine sastanak Kninjana u Americi biti u Milvoki i zato sada se pripremate jer vrijeme prolazi brzo i eto novog sastanka.Imao sam cast kao najstariji ucesnik odrzim zdravicu kod Tihine kuce i da se zahvalim u ime sviju sto se ponosim sa tim.Hvala ti Boro i hvala ti Tiho kao i vasim familijama na trudu i svemu ostalom sto ste ucinili da meni i svim ostalim ucesnicima ovaj susret u Scherevillu bude nezaboravan. Svaka cast.Puno pozdrava od Vaseg Repka. (slike sljede)
-
Kninski susreti
Drago mi je da ste se ljepo proveli i ugodno zabavili.Bit ce prilike vidit cemo se neki drugi put.Hvala Repko na javljanju i sjecanju.
Znaci ipak su Novak i Cejo bili jaci od "juznjaka".
Znaci ipak su Novak i Cejo bili jaci od "juznjaka".
-
Ja i Mladen se pridruzujemo Repkovim komentarima.Zahvaljujemo se Bori i njegovoj familiji za docek. Bilo je predivno i hrane i pica u izobilju.Neznam kad sam se toliko smijala i plesala.Ujedno se zahvaljujemo familiji Petkovic na predivnom doceku i na kraju kad sam odlazil rasplakala sam se.Rijeci nisu potrebne uskoro cemo vidjeti slike naseg majstora Zike.
-
-
Drago mi je da vam je drugi susret u Amierici bio tako uspjesan,nisam ni sumnjala.Svaka vam cast,nastavite tako i nadalje.Naravno ovo bi se mnogo teze organiziralo,da nije Galerije i Pekya,zar ne?Kako bi se pronasli,kako bi se culi,kako bi vidjeli stare i nove slike? Peky,hvala ti sto nas odrzavas u kontaktu i sto nas svijet,rasut po svim kontinentima,uspijeva da odrzi komunikaciju,razmijeni emocije,obnovi sjecanja na Knin.
Pozdrav svima,makar me i ne poznaju.Senka.
Pozdrav svima,makar me i ne poznaju.Senka.
-
Hvala
Red je da se zahvalim Repku i Ziki na fotosima sa susreta,zahvaljujem se i Jeleni,koja samo sto ih nije poslala.
E,jos kad bi se neko "od tamo" potrudio da nam predstavi prisutne,jer su me poceli prozivati zbog toga,bio bih zahvalan.
E,jos kad bi se neko "od tamo" potrudio da nam predstavi prisutne,jer su me poceli prozivati zbog toga,bio bih zahvalan.
-
Organizacioni odbor i jos ponesto
Evo sam i sluzbeno dobio spisak clanova odbora za organizacije susreta Kninjana u SAD i Canada.
ARIZONA
Zivko-Zika Kramaric i Slobodan Seat
AUSTRALIJA
Petar-Peky Bukarica
CALIFORNIA
Ilija-Ile Cenic
GEORGIA
Milivoj-Baja Dondur
INDIANA
Tihomir-Tiho Petkovic i Borivoje-Boro Raskovic
ONTARIO
Veljko-Veljo Vjestica i Mico Raskovic
TEXAS
Dusan-Djuka Djujic i Nedjo Kukolj
WINDSOR
Jovan-Repko Urukalo
WISCONSIN
Novak Novakovic i Tihomir-Cejo Medic
~Spisak je radjen po abecednom redu drzava.
Prvi susret je odrzan u Teksasu - Hjustonu,12./13.Mart,2011. god.
Drugi susret je odrzan u Indiani - Merivilu,08./09.Septembar,2012. god.
Treci susret ce se odrzati u Viskonsinu -Milvokiju,07./08.Septembar,2013. god.
I jos samo da dodam dvije stvari:
1.-Prvi susret nije odrzan "spontano" kako pise negdje na internetu,nego je druzenje planirano a Djuka i Mira su uz pomoc svoje djeca i prijatelja (otprilike njih devetero) ulozili puno truda da sve to pripreme,dakle nije spontano.
Spontano je kad ja naidjem kod nekog a on skuva kavu pa ljudikamo uz kavu,rakiju i zmare.
2.-Kad navodim imena clanova organizacionog odbora vjerujem da znate da se iza tih imena nalaze i nase "ljepse polovice",koje svojim velikim srcem,snaznom voljom i spretnoscu uspijevaju da ostvare i osmisle ovakve skupove,daju im bogatstvo,ljepotu,sarm,ostajuci uvijek sa strane u sjenci nasih imena.Samo da vas podsjetim,da se ne zaboravi.Nisam pretjerao,a?
ARIZONA
Zivko-Zika Kramaric i Slobodan Seat
AUSTRALIJA
Petar-Peky Bukarica
CALIFORNIA
Ilija-Ile Cenic
GEORGIA
Milivoj-Baja Dondur
INDIANA
Tihomir-Tiho Petkovic i Borivoje-Boro Raskovic
ONTARIO
Veljko-Veljo Vjestica i Mico Raskovic
TEXAS
Dusan-Djuka Djujic i Nedjo Kukolj
WINDSOR
Jovan-Repko Urukalo
WISCONSIN
Novak Novakovic i Tihomir-Cejo Medic
~Spisak je radjen po abecednom redu drzava.
Prvi susret je odrzan u Teksasu - Hjustonu,12./13.Mart,2011. god.
Drugi susret je odrzan u Indiani - Merivilu,08./09.Septembar,2012. god.
Treci susret ce se odrzati u Viskonsinu -Milvokiju,07./08.Septembar,2013. god.
I jos samo da dodam dvije stvari:
1.-Prvi susret nije odrzan "spontano" kako pise negdje na internetu,nego je druzenje planirano a Djuka i Mira su uz pomoc svoje djeca i prijatelja (otprilike njih devetero) ulozili puno truda da sve to pripreme,dakle nije spontano.
Spontano je kad ja naidjem kod nekog a on skuva kavu pa ljudikamo uz kavu,rakiju i zmare.
2.-Kad navodim imena clanova organizacionog odbora vjerujem da znate da se iza tih imena nalaze i nase "ljepse polovice",koje svojim velikim srcem,snaznom voljom i spretnoscu uspijevaju da ostvare i osmisle ovakve skupove,daju im bogatstvo,ljepotu,sarm,ostajuci uvijek sa strane u sjenci nasih imena.Samo da vas podsjetim,da se ne zaboravi.Nisam pretjerao,a?
-
aasusret in Amerika
Bas sam se mislio prije nego sam procitao Tvoj komentar Peky da je bila godisnjica PRVOG SUSRETA U AMERICI na 12 tog Marta 2011 i da mi je promakla ,a da nisam cestitao svima koji su bili na tom VELIKOM dogadjaju,kao i na sjecanje domacina Djuke i njegove familije i prijatelja koji su udarili kamen temeljac tom dogadjaju. Cestitam od srca. Vas Repko.
-
Kninski susreti
Obavjestavamo sve zainteresirane da se Treci susret Kninjana na podrucju Amerike I Canade ove godine odrzava Septrmbra 7 og u Milwaukee, Wisconsin kod crkve St.Sava na adresi 3201 S. 51st sa pocetkom u 4:00 PM.
Za goste koji dolaze iz drugih gradova u petak vece ce na istoj adresi biti priredjen prijateljski docek. Za sve koji trebaju nocenje dogovoren je hotel Holiday Inn & Suites na adresi 545 W Layton. Zovite pod Novak gruop da bi dobili dogovorenu cijenu od $85.
Svi Kninjani koji zive u Milvokiju a zele prisustvovati doceku u petak ili pomoci pri organizaciji susreta su dobro dosli.
Kontakt tel.414248-5024 poslije 4 pm CT radnim danom. Weekend cijeli dan.
4 hours ago
Obavjestavamo sve zainteresirane da se Treci susret Kninjana na podrucju Amerike I Canade ove godine odrzava Septrmbra 7 og u Milwaukee, Wisconsin kod crkve St.Sava na adresi 3201 S. 51st sa pocetkom u 4:00 PM.
Za goste koji dolaze iz drugih gradova u petak vece ce na istoj adresi biti priredjen prijateljski docek. Za sve koji trebaju nocenje dogovoren je hotel Holiday Inn & Suites na adresi 545 W Layton. Zovite pod Novak gruop da bi dobili dogovorenu cijenu od $85.
Svi Kninjani koji zive u Milvokiju a zele prisustvovati doceku u petak ili pomoci pri organizaciji susreta su dobro dosli.
Kontakt tel.414248-5024 poslije 4 pm CT radnim danom. Weekend cijeli dan.
4 hours ago
-
susret in Amerika
Bravo Novace,kratko i jasno , pa ako Bog da vidimo se sestoga Sept. Repko.
-
-
SUSRET IN AMERIKA
Taman sam na vrata da putujem za Milvoki,kad me Djuka zove iz aviona i kaze mi da ce mo se vidjeti za nekoliko sati.Neznam kako Vi ostali ovo dozivljujete,ali u meni je toliko radosti da cu ponovno viditi meni draga lica i ljude iz mog kraja i jedva cekam kada ce avion sletiti.Pozdrav od Repka.
-
Susret in Amerika
Jos jedan,treci po redu nezaboravni susret Kninjana u Americi.Bravo domacini i svaka Vam cast,nezaboravna dva dana.Bilo je samo onako kako je moglo biti,dosta suza,radosti i milion pitanja.Opet vidjena meni draga lica i njihovih familija,nekako nemogu doci sebi.Bice milion slika od mene,Zike i fala Bogu od ostalih,jer su blicovi radili ko ludi.Vjerujem da ce se o ovom dogadjau dosta pisati.Svugde po hali je sijevalo KNIN-SESTRO-KNINi imnogi ljudi koji nisu bas iz Knina dosli su da uljepsaju ovo nase slavlje.Ponovno hvala domacinima i ljudima koji su pomogli da ovaj susret Kninjana u Americi bude nezaboravan. Iduce godine mjenjamao Drzavu,susret ce biti u Torontu Kanada i moji dragi Kninjani pocmite vec sada da se spremate.Pozdrava svima od Repka.
-
Revija prijateljstva
Prica mi prijatelj o ovogodisnjem susretu i ne moze nahvaliti domacine i ugodjaj tih dana.Biljezim njegovu pricu kako su gosti na subotnjoj zabavi bili i drustvance iz Zenice koji se nisu mogli nacuditi kako se Kninjani samo ljube,grle i smiju,nitko nije neraspolozen ili mrk.
Kao sto rece moj prijatelj Cile,"Revija prijateljstva".Jos jednom cestitke svima skupa,posebno domacinima.
Cestitam i Nikolicima na prihvacenoj organizaciji za 2014. god. uz najbolje zelje.
Kao sto rece moj prijatelj Cile,"Revija prijateljstva".Jos jednom cestitke svima skupa,posebno domacinima.
Cestitam i Nikolicima na prihvacenoj organizaciji za 2014. god. uz najbolje zelje.