ne znam koliko ce biti interesantni za ' pricu ' ljudi kojih se secam na prvu loptu

to su sve osobe koje su bile vezane na neki nacin za vojsku.
o vojnicima ( vojska i staresinstvo ) necu da davim jer je bzv prica i oni su uglavnom dosljaci kao i ja.
civili u JNA su ako se ne varam iz varosi

neke ljude pamtim samo po nadimcima ( kao npr BIZON - upravnik doma jna, skroz ok lik), secam se njegove supruge Bose, lepe i prijatne zene. tu je i Marica ? spremacica, Desa sankerica, Zarko ? (brka konobar ), Stevan? fotograf kog sam sretao gde god da krenem

cak sam i kafice zaboravio ( na imena mislim )

secam se da sam slucajno provalio extra mesto koje je bilo preko puta gornjeg ulaza u dom ( gde se ulazilo u bioskop) . ako se ne varam, bila su dva kafea, ja sam isao u levi i ubijao se od cirke ( tih dana smo svi puno pili ). ne secam se imena ali pamtim da je imao mesto stolica zute ? kocke za sedenje. od dana kad sam provalio to mesto, vise nisam isao u Zdravljak ? ne secam se imena ali mi smo tako zvali mracan prostor interesantno uredjen iznutra skoro tacno preko puta doma.
ah da.. jedini hotel ( ne secam se gde je bio ) nije radio pa sam isao sa devojkom u dom penzionera ( bile su vise nego pristojne sobe i lepe velike terase ). moja tadasnja devojka bi tad donela civilku i presedeo bih po ceo dan na terasi a uvece sa naocarima za sunce

izasao u grad ( da me neko od oficira ne prepozna ). kompletan ludak

pocinje polako da mi se odmotava film