Author Message
Kninjanin
Posted: Sun Feb 29, 2004 11:21 pm Post subject: Scaniranje, fotografije i slicno

--------------------------------------------------------------------------------
Ne znam koje programe koristite, ali u vecini programa kad se klikne na SaveAs na dnu (ispod onoga gdje se upisuje ime slike) ima nesto kao Format. Tamo izaberite JPEG, molim vas. Tako ce nama, sirotinji sa bandwidthom, sa sporim Internetom. biti te slike lakse i brze skinuti i vidjeti...
Ovako, kad ih ostavite kao bmp, gif , tiff i slicno... UH! Onda je svaka velicine 800-900 kB....
Ako treba skolovanje o ovim stvarima, mi iz ovih krajeva tj. Micko, Sanja, Nela, Kninjanin... smo spremni, naravno uz sponzorstvo ovih iz bogatih kapitalistickih zemalja (ne novokomponiranih kao sto je ova ovdje ) otici 15-ak dana na Havaje i pouciti ih potrebnim vjestinama rada sa fotografijama na netu
Back to top
nela.
Guest
Posted: Mon Mar 01, 2004 9:03 am Post subject: Havaji
--------------------------------------------------------------------------------
Protiv Havaja nemam bas nista, mada nisam bas sigurna koliko bismo ih zasluzili jer se vise manje foliramo i pravimo pametni (bar ja), ali kad smo vec kod putovanja, sto ti kazes na jedno putovanje kroz snijeznu Liku bez kompa i laptopa - cisto turisticki s fotoaparatom za tvoju novu web stranicu koja bi se mozda zvala Kninjani u turizmu?
Back to top
Peky
Posted: Mon Mar 01, 2004 9:27 am Post subject: Pitam se , pitam se
Da nije tu nesto na moj racun , slucajno ?
Back to top
Kninjanin
Posted: Mon Mar 01, 2004 8:54 pm Post subject:

Nela, Nela, kod vas i baterije rikavaju na takvim niskim temperaturama. A sve sto se vidi na fotografiji je isto kao i bijeli papir sa pokojom crnom mrljicom Postali ste ljuta konkurencija Cirusu! Na proljece treba kod tebe slikati!
Ma nije, Peki, na tvoj racun. Ali trebalo bi one fotografije koje su gif prebaciti u jpg. Mi ovdje nemam DSL, T1 i slicne zapadnjacke mudrolije sto se tice interneta. Pa nam treba puno vremena za skinuti to na comp
Back to top
nela.
Guest
Posted: Tue Mar 02, 2004 6:27 am Post subject: snijeg
Ti ocito ne znas kakva je ljepota u snijegu, lijepo ti dokotrljaj svoju prikolicu skupa s postovanom obitelji pa idemo na sanjkanje niz Velebit. Jedino cemo paziti da ne naidje medvjed ili divlja svinja.
Pogledaj na galeriji ima jedna slika sa sanjkanjem, iskreno receno bilo je kod nas strmije i klizavije nego ovdje (btw cini mi se da slika nije predratna nego ratna - ajde pogledajte dobro i odgovorite na kviz pitanje -zasto tako mislim). Peky, bez obzira od kad je slika, nemoj je ni slucajno skidati, super je
Back to top