KNINSKE BAZE I VICEVI
Moderator: Gazda
-
PREMJESTENO
milemande
Posted: Fri May 23, 2003 7:45 pm Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
Udje Struce u samoposlugu i napuni par korpi do vrha,totalna vrpa, dodje na kasu i kasirka poce stancati i stancati i stancati,kad je dosla pred kraj Struce ce njoj "kad dodje do milion javi mi" i ode ca.
Posted: Fri May 23, 2003 7:45 pm Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
Udje Struce u samoposlugu i napuni par korpi do vrha,totalna vrpa, dodje na kasu i kasirka poce stancati i stancati i stancati,kad je dosla pred kraj Struce ce njoj "kad dodje do milion javi mi" i ode ca.
Dr. Sinisa
Sanjkala se ekipa jedne od rijetkih snijeznih noci u Kninu, ono, od tvrdjave do osnovne skole. I kako je snijeg zaledio, Sasa S. i Vera D. ne uspiju zaokrenuti sanjke i pravac udare u zivicu ispred kuce dr. Sinise Rastovica. Onako izgrebane, izudarane i sl. spuste se na hitnu, kad tamo Sinisa dezurni. Pita ih: "Cure, sta je bilo?", a one mu odgovore da su na sanjkama uletjele u njegovu ogradu. Sinisa se na to baci od smija. Njih dvije u cudu gledaju, nista im nije jasno, kad ce on, kad se dobro ismijao i dosao do rijeci: "A moja Paula htjela da tu stavimo zidic".
Vazno je da se vrti...
Stoji Mute ispred hotela i uvaljuje nekom tipu rucni sat za 30 hiljada ondasnjih dinara. Tip ga gleda, necka se, a Mute onakon trgovacki uvjerljivo kaze: "Ma odlican je, ja sam ga juce nabavio za 50 hiljada." Tip ga cudno pogleda i pita koja mu je onda racunica prodati jeftinije, ako je skuplje nabavio, a Mute odgovori: "Vazno je da se lova vrti".
-
Klju.
Zaboravio sam o kome se radi, pitacu Cakija.
Radili smo u SIT-u na zeljezniici, pa smo odrzavali telefonske ormarice od Knina do Malovana, Zadra, Splita i Golubica. Bio je jedan veliki ormar u sekciji, u kojem su bili rezervni kljucevi za sve ormarice. Dobio je on zadatak od sefa (Dmitra) da oznaci sve kljuceve i zato se uhvatio pisanja. Posto je bilo malo mjesta na naljepnici, on je napisao:
Klju. za p.o.Z.Z
Klju. za p.o.Z.K.G.
i tako dalje do tristotog
Klju. za p.o.Z.L.
Kad su to mulci vidjeli normalno da su ga pitali: Pa sta ti znaci to Klju? A on ce kao iz topa: Pa Kljuc budalo, kako ne znas?
Radili smo u SIT-u na zeljezniici, pa smo odrzavali telefonske ormarice od Knina do Malovana, Zadra, Splita i Golubica. Bio je jedan veliki ormar u sekciji, u kojem su bili rezervni kljucevi za sve ormarice. Dobio je on zadatak od sefa (Dmitra) da oznaci sve kljuceve i zato se uhvatio pisanja. Posto je bilo malo mjesta na naljepnici, on je napisao:
Klju. za p.o.Z.Z
Klju. za p.o.Z.K.G.
i tako dalje do tristotog
Klju. za p.o.Z.L.
Kad su to mulci vidjeli normalno da su ga pitali: Pa sta ti znaci to Klju? A on ce kao iz topa: Pa Kljuc budalo, kako ne znas?
Last edited by Miroslav Stankovic on Tue Jul 08, 2003 5:24 am, edited 1 time in total.
-
Akumulator...
Drugi je isto elektrotehnicki...
Ceko je bio na strucnom ispitu kod Dmitra koji mu je zadao da nacrta strujni krug sa akumulatorom. Ceko je fino nacrtao crni auto-akumulator, sa onom naljepnicom "Munja, 12V, 60Ah", zice, i malu sijalicu. Pravi umjetnicki rad.
Ovo je pravi americki za one koji neznaju shematski prikaz akumulatora...
Ceko je bio na strucnom ispitu kod Dmitra koji mu je zadao da nacrta strujni krug sa akumulatorom. Ceko je fino nacrtao crni auto-akumulator, sa onom naljepnicom "Munja, 12V, 60Ah", zice, i malu sijalicu. Pravi umjetnicki rad.
Ovo je pravi americki za one koji neznaju shematski prikaz akumulatora...
-
Ovo je jedan muzicki ( Dinarci). Kukic je cesto znao zafrkavati Miju u vezi njegovog prezimena. Cesto je prilikom predstavljanja clanova grupe kada bi red dosao da predstavi Miju odvrnuo hal (eho) masinu i izgovorio; Mijo Bi.. serkus( sa naglaskom na drugi dio rijeci) . Dvoranom bi poslije toga odjekivalo SERKUS,SERKUS,SERKUS............................. Mijo bi bio crven kao rak i samo zavrtao ocima.
Nas Mijo se inace preziva Biserko.
Nas Mijo se inace preziva Biserko.
-
jedan od najboljih kninskih viceva
SVECANO OBJAVLJUJEM JEDNU OD NAJVECIH KNINSKIH BAZA:
DIJANA KAZE: MA LJUDI JA NISAM CELAVE I NE KUZIM BAS NAJBOLJE
tako su i sve kninske baze uglavnom ulazile u legendu spontano. od sad predlazem da celavog zovemo zbunjen. ako se tko sjeca Ganica i njegovih novina iz vlaka nek isprica. Znam da smo dugo vremena poslije kad bi neko poceo sukati ( lagati ) svi uglas dreknuli :"A JAONE NOVINE KROZ PROZOR" baza je fantasticna no necu sve ja. Dijana dobro dosla i raspali.
DIJANA KAZE: MA LJUDI JA NISAM CELAVE I NE KUZIM BAS NAJBOLJE
tako su i sve kninske baze uglavnom ulazile u legendu spontano. od sad predlazem da celavog zovemo zbunjen. ako se tko sjeca Ganica i njegovih novina iz vlaka nek isprica. Znam da smo dugo vremena poslije kad bi neko poceo sukati ( lagati ) svi uglas dreknuli :"A JAONE NOVINE KROZ PROZOR" baza je fantasticna no necu sve ja. Dijana dobro dosla i raspali.
E ljudi ja se sjecam jedne scene kad su topoljani,Djuro,Miski,Braco,Momo,pokojni Baca,Kico itd...
isli u krivolov u Brezovac,neko ih cinkario i dje da se sakrije meso,a oni podignu poklopce od sporeta na drva i skembaju meso.
Kad ce jedna od zena...."meso pocelo da smrdi,kacemo ga vaditi iz sporeta"a odgovor je bio "necemo ga ni vaditi,nalozi vatru"!
isli u krivolov u Brezovac,neko ih cinkario i dje da se sakrije meso,a oni podignu poklopce od sporeta na drva i skembaju meso.
Kad ce jedna od zena...."meso pocelo da smrdi,kacemo ga vaditi iz sporeta"a odgovor je bio "necemo ga ni vaditi,nalozi vatru"!
-
SAMARCINA
Dobro,a znadete li tko je Arsenu,dok su sjedili za stolom i veceravali, opalio samar,jer se grubo ponasao prema Gabi?
Brus Li
Preprecali mi :
Pita mali Boro M, oliti Majkica, babu fetu kruva i secera. Baba izreze fetu, stavi secer, a on pocne ispadati kroz rupice u kruhu.
- Aa maaa, baaaba, zacepi rupe!
Baba strpljivo napravi kuglice od pupe i zacepi rupe, a mali Boro M. tada zatrazi jos jednu fetu kruva i secera. Baba uredno ponovi cijelu proceduru. Boro opet nezadovoljan i zatrazi od babe da spoji te dvije fete kruha i secera. Baba pokusa, a secer, naravno, sav poispada s kruha.
- Aa, maaa, ne bi da si Brus Li, zakljuci mali Boro.
Pita mali Boro M, oliti Majkica, babu fetu kruva i secera. Baba izreze fetu, stavi secer, a on pocne ispadati kroz rupice u kruhu.
- Aa maaa, baaaba, zacepi rupe!
Baba strpljivo napravi kuglice od pupe i zacepi rupe, a mali Boro M. tada zatrazi jos jednu fetu kruva i secera. Baba uredno ponovi cijelu proceduru. Boro opet nezadovoljan i zatrazi od babe da spoji te dvije fete kruha i secera. Baba pokusa, a secer, naravno, sav poispada s kruha.
- Aa, maaa, ne bi da si Brus Li, zakljuci mali Boro.
-
samarcina
Momica Rajcic.
A od koga je Momica dobio karate udarac na trgu u Zagrebu. Dijalog prije
i nakon udarca je vec usao u legendu.
A od koga je Momica dobio karate udarac na trgu u Zagrebu. Dijalog prije
i nakon udarca je vec usao u legendu.
-
brus li
a kad je baba bacala sendvice kroz prozor
Imam ja ovdje jedmog bukovcanca, negdje okolina Benkovca, 40 godina, sam i pomalo cudan. Zna mi ponekad doci onako slucajno u vrijeme rucka i naravno mi ponudimo ga da ruca, a on onako sramezljivo kaze
Ma ne mogu bas sam rucao, ali kad ste vec navalili uzecu smo malo.
A kad sjedne prvo mu je da pita:
Jeste li svi rucali?
A onda navali ko da mu je zadnje. E ja se onda sjetim naseg Steve i kako je mogao pojesti sve sto mu moja mater stavi na stol, a ja se uvjek cudio kako neko moze toliko da pojede. I dodje mi nesto milo.
Ma ne mogu bas sam rucao, ali kad ste vec navalili uzecu smo malo.
A kad sjedne prvo mu je da pita:
Jeste li svi rucali?
A onda navali ko da mu je zadnje. E ja se onda sjetim naseg Steve i kako je mogao pojesti sve sto mu moja mater stavi na stol, a ja se uvjek cudio kako neko moze toliko da pojede. I dodje mi nesto milo.
-
Kada smo vec kod Majkice evo jos jedan njegov.Baba mu je bila jako religiozna a on stalno psovao. Baba pocela da mu prica kako nije dobro sto on psuje i da ce ga Bog karati. On bijesan rece babi Maa maa jebi svetu ovcicu maa maa pusti me na miru. Cula baba pa pade u nesvijest. Trci Majkica sa gornjeg sprata i zove Igora. Igor ga upita sta se desava. Majkica odgovori: Maa maa brzo amo maa maa skocila baba unasvijest"
Baba...
Posadila Borina/Majkicina baba puzavac u konzervu od graska, valjda zena nije imala dovoljno pitara. Izrastao puzavac, razgranao se i baba ga pokaze Bori sva ponosna.
- Aa, maaa baaaba, dobro ti izrasta ovaj grasak!
Ima jos jedan njegov kad se I. ozenio i doveo zenu A. kuci, ali nije za forum.... No, neki ovdje bi se i mogli sjetiti Borinog nocnog komentara...
- Aa, maaa baaaba, dobro ti izrasta ovaj grasak!
Ima jos jedan njegov kad se I. ozenio i doveo zenu A. kuci, ali nije za forum.... No, neki ovdje bi se i mogli sjetiti Borinog nocnog komentara...