Moji su drugovi......
Moderator: Gazda
-
Moji su drugovi......
Cao kninjani
Citajuci ovih praznika teme na Galeriji susreo sam se sa poznatim i nepoznatim imenima.Posto ne znam gdje su se sve moji drugovi rasuli pade mi na um da pokrenem ovaj topik i da se svi obavijestimo.Elem,ja sam u Kninu poznat kao Zele,krajem sedamdesetih sam trbuhom za kruhom odselio u Rijeku,a pocetkom devedesetih iz nuzde sam doputovao u Beograd.Sad sam tu,nostalgija me i ne hvata jer puno poznatih susrecem svakodnevno,a ovom prilikom sve skupa puno pozdravljam.
Citajuci ovih praznika teme na Galeriji susreo sam se sa poznatim i nepoznatim imenima.Posto ne znam gdje su se sve moji drugovi rasuli pade mi na um da pokrenem ovaj topik i da se svi obavijestimo.Elem,ja sam u Kninu poznat kao Zele,krajem sedamdesetih sam trbuhom za kruhom odselio u Rijeku,a pocetkom devedesetih iz nuzde sam doputovao u Beograd.Sad sam tu,nostalgija me i ne hvata jer puno poznatih susrecem svakodnevno,a ovom prilikom sve skupa puno pozdravljam.
Pozdav za zelu.
Pa dragi moj Zele,da ti se predsravim,ja sam Dule koji je tih godina odlazio iz Rijeke. Sjecas se...Marinkov drugar....otisao u Svicarsku (utek'o).Veliki pozdrav za tebe,tvoju familiju i Mudrice......valjda me se sjecas?
-
KOJE KUDA !!!!!!!
Neznam treba li da se i ja upisem?
Za svaki slucaj,druze skolski,kao sto znas u Australiji,evo ce
10 godina.
Za svaki slucaj,druze skolski,kao sto znas u Australiji,evo ce
10 godina.
-
-
zele i ostali
Evo da se i ja upisem.I taj Zele kaze da ga drma nostalgija.Drmnucu ja njega prvi put kad ga vidim.Bas ovi dana sam se susreto cesto sa njegovom majkom.I svaki put kazem .Kad tvoj zELENI SVRATI DO TEBE IMA DA SVRNE I DO MENE.Malo sutra.Sad ce ispast da mu nije rekla il nije imo vremena.Evo za sada , zuti karton.Sa Pekijem sam zajedno iz rodilista iziso,a sa Zelenim sam ko mali, cesto iz istog kazana srko.
-
E bas mi je drago sto me se sjecate i odmah da otpozdravim svima vama.Mobidiku da kazem da cu navratiti do njega ovih dana kad se spustim do Knina,a ostalima da se nadam da cemo se vidjeti.Mozda neko jednog dana i organizira susret u tom smislu,tko zna.U svakom slucaju lijepo se nadati i zato dragi moji upisite se i javite gdje ste i kako zivite.
-
Ajde da pokusate reci gdje se nalazite,mislim da je to svrha ovog topica.
-
-
Ja se zovem Naca. Imam 45 godina i zivim u Beogradu od '95. Osnovnu skolu sam zavrsila u Narodnih heroja, a suradnike u odgojno obrazovnom procesu drustveno humanisticki smijer u Srednjoskolskom Centru Centru Bratstvo i Jedinstvo Knin. Po zanimanju sam diplomirani pravnik i radim kao prevodilac. Udata sam, imam divnog muza, nemam potomstva, na zalost. Volim sve ove sa galerije, ali se rijetko tukavamo. Hobi mi je sjedenje na zidicu dok mi dupe ne utrne. Stalno cekam nekoga, ali niko ne dodje.
Eto, dragi Zele, to sam ja. A sad se ti predstavi.
Eto, dragi Zele, to sam ja. A sad se ti predstavi.
-
Ej Livadicu
Svaka ti cast na tako dobrom pamcenju,ja se ne sjecam ni sto sam jucer ruca,ali cim odem do Rijeke,bit ce to ovog mjeseca,otici cu sa Marinkom na pomfrit.Radnja je jos uvijek na istom mjestu samo se ulica zove drugacije.
Naco sa se predstavim,i ja sam zavrsio istu osnovnu skolu,ali nekih sedam godina ranije.Pravni fakultet sam zavrsio u Splitu,ali nisam radio u struci nego u noinarstvu.Imam porodicu ,dvoje djece.Ovo sa tukanjem bas nisam dobo shvatio,ali mozemo se naci negdje u gradu i popricati.Salim se naravno,inace zivim na Banovom brdu,pa ako si blizu...
Svaka ti cast na tako dobrom pamcenju,ja se ne sjecam ni sto sam jucer ruca,ali cim odem do Rijeke,bit ce to ovog mjeseca,otici cu sa Marinkom na pomfrit.Radnja je jos uvijek na istom mjestu samo se ulica zove drugacije.
Naco sa se predstavim,i ja sam zavrsio istu osnovnu skolu,ali nekih sedam godina ranije.Pravni fakultet sam zavrsio u Splitu,ali nisam radio u struci nego u noinarstvu.Imam porodicu ,dvoje djece.Ovo sa tukanjem bas nisam dobo shvatio,ali mozemo se naci negdje u gradu i popricati.Salim se naravno,inace zivim na Banovom brdu,pa ako si blizu...