TEHNICKI PROBLEMI, PITANJA I ODGOVORI
Moderator: Gazda
Mićo,kad si spomenuo tehniku u komentaru na jednu sliku,sjetih se da imam mali problem na kompjuteru pa ako bi mi mogao pomoći da ga otklonim.Naime ,ćerka mi radi neke prezentacije na PowerPoint 2003 i ne moe u slajd da unese muziku.odnosno unese eljenu muziku,ali nikako ne moe da je startuje.
kad treba da je startuje pojavi se prozorčić sa natpisom :
"The specified file cannot be played on The specified MCI device The file may be corrupt,not in The correct format or no fil"
Moe li mi pomoći?
Zahvaljujem!
kad treba da je startuje pojavi se prozorčić sa natpisom :
"The specified file cannot be played on The specified MCI device The file may be corrupt,not in The correct format or no fil"
Moe li mi pomoći?
Zahvaljujem!
-
muzika....
A svira li kad kliknes na njega direktno? Koji je nastavak (ekstenzija) imena fajla?
Ako pretpostavimo da je fajl dobar, i da svira kad na njega kliknes, vjerovatno je koristena kompresija sa kojom Powerpoint neradi. Imas dvije mogucnosti:
1. Insert - Hyperlink - Existing File or folder - Current Folder - pa pronadjes vraga i OK. Tokom prezentacije kad kliknes na taj link pokrenuce se onaj program koji radi i odsvirati.
2. Napravi konverziju tog svog fajla u nesto sto Powerpoint moze svirati.
Reci ako ima jos problema. Ziv bio.
Ako pretpostavimo da je fajl dobar, i da svira kad na njega kliknes, vjerovatno je koristena kompresija sa kojom Powerpoint neradi. Imas dvije mogucnosti:
1. Insert - Hyperlink - Existing File or folder - Current Folder - pa pronadjes vraga i OK. Tokom prezentacije kad kliknes na taj link pokrenuce se onaj program koji radi i odsvirati.
2. Napravi konverziju tog svog fajla u nesto sto Powerpoint moze svirati.
Reci ako ima jos problema. Ziv bio.
zato mi ne otvori zidiæ kako treba
Miæo, evo i mene sa pitanjem.
Kad se hoæu na ovom kompiæu prijaviti na zidiæ, otvori ga tako da prikae one procente, a onda nastupi plavetnilo.
Hoæu reæi, nema menija, nema spiska gostiju, nema chata, nema nita????
Nikakvo dugme za klikniti, nema se s èime pomagati.
A na drugom kompiæu sve o.k., isti IP, sve isto??'
Nije mi o glavu, ali me kopka, ba sam htjela malo s ljudima poprièati.
Kad se hoæu na ovom kompiæu prijaviti na zidiæ, otvori ga tako da prikae one procente, a onda nastupi plavetnilo.
Hoæu reæi, nema menija, nema spiska gostiju, nema chata, nema nita????
Nikakvo dugme za klikniti, nema se s èime pomagati.
A na drugom kompiæu sve o.k., isti IP, sve isto??'
Nije mi o glavu, ali me kopka, ba sam htjela malo s ljudima poprièati.
-
zidic
Najtezi kvarovi su oni koji se nemogu ponoviti na nekom drugom kompjuteru. Probaj operu, explorer, itd... Evo meni radi, pricam sa komsinicom iako je Nijema.
-
zidic
U svakom slucaju nemoj samo skakati (to je figurativno, mislim izlaziti) sa zidica tako da samo zatvoris prozor.
Uvijek korisiti komadu /quit a sigurno ima i neko specijalno dugme, ali djavo ce ga znati koje je.
Uvijek korisiti komadu /quit a sigurno ima i neko specijalno dugme, ali djavo ce ga znati koje je.
Mićo,nisam uspio napraviti,ali nema veze,ipak ti hvala na pokuaju.Moj sin ima prijatelja koji je zavrio te kole pa ga je rekao dovesti.Ja sam uradio ono kako si rekao,ali neto nije kako si napisao i tu sam stao.Cijali dan sam juče pokuavao,dobro nisam jo vie pokvario.
Ja sam klikao redom INSERT - HYPERLINK -EXISTING FILE OR FOLDER, E...tu sam stao jer se kod mene pojavljivalo EXISTING FILE OR WEB PAGE i na kraju CURRENT FOLDER,ali nita nisam uspio..Gdje god sam kreno rezultat je bio isti,muzika nije svirala.
Drugi savjet nisam razumio kako da izvrim zamjenu,ali Mićo ipak hvala
Ja sam mlad,naučiću ja to.
Hvala jo jednom i izvini na maltretiranju.
Ja sam klikao redom INSERT - HYPERLINK -EXISTING FILE OR FOLDER, E...tu sam stao jer se kod mene pojavljivalo EXISTING FILE OR WEB PAGE i na kraju CURRENT FOLDER,ali nita nisam uspio..Gdje god sam kreno rezultat je bio isti,muzika nije svirala.
Drugi savjet nisam razumio kako da izvrim zamjenu,ali Mićo ipak hvala
Ja sam mlad,naučiću ja to.
Hvala jo jednom i izvini na maltretiranju.
-
IZVINJENJE
Izvinjavam se,greskom sam zakljucao Dnevnik Kninjana.
Stvarno se izvinjavam.
Hvala Lana.
Stvarno se izvinjavam.
Hvala Lana.
Re: IZVINJENJE
Pocni koristiti riblje ulje i neces se morati izvinjavati za razlicite propuste!Peky wrote:Izvinjavam se,greskom sam zakljucao Dnevnik Kninjana.
Stvarno se izvinjavam.
Hvala Lana.
Re: zidic
Ovo stoljece je pravo cudo...nijemi nisu vise nijemi a ni gluhi nisu gluhi....hajde se ti skontaj i odluci! Bas smo se fino ispricali a i opet cemo!!!!mico wrote:Najtezi kvarovi su oni koji se nemogu ponoviti na nekom drugom kompjuteru. Probaj operu, explorer, itd... Evo meni radi, pricam sa komsinicom iako je Nijema.