PRICAM TI PRICU !

Forum je otvoren za sve one koji zele da se druze, da sa svojim
prilogom osvjeze, obogate ili vrate iz zaborava: ljude, mjesta,
dogadjaje i trenutke vezane za Knin i Kninjane u periodu do 90-tih.
Nedolicni, provokativni i uvredljivi tekstovi bit ce skinuti sa "Foruma".
Hvala!

Moderator: Gazda

pk16

Post by pk16 »

mr. peky, ti si brate (sic!) mnogo rigidan, ali ja svejedno ne bih zelio da pomislis da se ja na tebe ljutim. nego, odoh i ja na godisnji, pa me nece biti najmanje mjesec dana. adieu!
cipe

Post by cipe »

Nela dobro se provedi , za mene se ne sekiraj, samo se ti nama vrati!
cipe

Re: Adios amigos

Post by cipe »

Necemo obecavam, i bicemo dobri !!!
cipe

ode i ja na godisnji !

Post by cipe »

Pa necu ja sam sa sobom ovdje da se svadjam!
:roll:
Petar-Peky Bukarica
Posts: 1301
Joined: Sun Mar 02, 2003 5:13 pm

" IDEM NA GODISNJI "

Post by Petar-Peky Bukarica »

Stvarno me zanima sta vam to znaci "Idem na godisnji " . Zar je posjecivanje Foruma toliko naporno da vam trebaju godisnji odmori .
" Idem na godisnji " , pa ako se ide na godisnji , neidete na elektricnu stolicu ( i tamo bi se moglo prikljuciti na internet ) . " Idem na godisnji " pa necu moci dolaziti u " Bristol " , " Tref " kod "Vrane " ili tako nesto , to razumijem , ali idem iz jednog mjesta u neko drugo , e to nerazumijem .
" Idem na godisnji " , svasta .
Bogme , mr. Cipe morat ces , jer ostali su izgleda otisli , na godisnji .
cipe

Post by cipe »

:D
Ja sam vec bio na godisnjem, izgleda da sam uranio !
sinisa

Post by sinisa »

Ima nas koji nemaju godisnji!
Miroslav Stankovic
Posts: 278
Joined: Sat Mar 01, 2003 5:50 am
Location: Montreal, Quebec, Canada

Dosao sam sa "godisnjeg"

Post by Miroslav Stankovic »

E ja sam dosao sa pravog godisnjeg... Mjesec dana, sa gustom, skoro da nisam vidio kompjuter. Najbolje je bilo na plazi Zlatni raat, u Bolu na Bracu, tesko je zamisliti nesto ljepse, a i na Skadarliji u Beogradu. Moracu iducih godina otici na ove americke plaze, bas me zanima kakvo je more ovamo.

Eee, sta ima novo ovdje na forumu? Toliko ste se raspisali da ce mi trebati vremena da se ustelim ponovo... Ali sad cu ja to...

Za pocetak jedno pitanje: jeli se itko od vas bavio speleologijom na tvrdjavi? Jeli ko pronasao tajni izlaz sa tvrdjave do pecine na Atlagica mostu? Ja sam uvijek mastao o tome (ko nije?), ali nikad nista napravio nisam.
sanja

Nema vise godisnjeg!

Post by sanja »

Evo i mene s godisnjeg, opet u radne pobjede. Nikako da se ustelim, pojma nemam sta se desava jer sam kod kuce uglavnom gledala Cartoon Network (prisilno, naravno)! :roll:
Nego, Mico, kako prodje maturalac? Koju ono godisnjicu slavis? Desetu? :wink: :D
cipe

Post by cipe »

E pa sad bi mogli malo da nam opisete dozivljaje sa godisnjeg.
Mico sto se tice tog prolaza ja sam slusao dosta o tome ali nikad sa sigurnoscu nisam znao dali postoji. Bila su jedna zeljezna vrata sa marunusine strane blizu cakijeve kuce , navodno tu se izlazilo iz tog prolaza a ulazilo se negdje gore na tvrdjavi , to jedino ako iko zna je Moby.
Sanja pa kurton netvork , nije tebi onda bilo lose na godisnjem.
Ovdje od noviteta slabo, osim sto smo dobili jednog "engleza" inace knjinjanina, mislim da je negdje Sanjino godiste. Eto toliko
Pozdrav !
cipe

Post by cipe »

Svi dosli ,Nele nema , mozda je bacala kruv da se zna vratiti a neko pozoba, skupoce su velike.U ova vremena treba bacati nesto sto se ne moze jesti .
Milorad-Micko Dujmovic
Posts: 322
Joined: Tue May 06, 2003 2:26 pm

speleologija i godisnji

Post by Milorad-Micko Dujmovic »

pozdrav svima koji su stigli sa godisnjeg. :!:

sto se tice pecine kod Atlagica mosta to vam je Cipe i Mico skloniste dubine jedno desetak metara koji su jos za vrijeme drugog svjetskog rata iskopali njemci. kad sam ja bio klinac nama su pricali da tunel(skloniste ) vodi skroz do Zadra.mos mislit.i saad su na njemu zeljezna vrata.a nasuprot njemu ali skroz gore na Francuskom dijelu tvrdjave takodjer su postojala jedna vrata za koja su pricali da vode daleko daleko. ustvari tu je bila jedna zatrpana rupa kvadratna oblika pa su se ispredale razne price. a u stvari to je bio samo otvor prema Marunusi za bacanje smeca. :wink: :D

ali ja sam se stvarno malo bavio i uslovno receno speleologijom. naime kad se prodju Loredanova vrata jedno dvadesetak metara s desne strane nalazi se veoma duboka jama.ispred nje se nalazi veca stijena pa malo tko i zna za to. to mi je kad sam bio dijete otkrio pok. Milan Grubor. rijetki ga od vas znaju jer je umro veoma mlad a zivio je kraj vatrogasnog doma. i tako ti je on nas mladje znao zavezati konopom pa smo se spustali dokle smo mogli i bili hrabri.ilustracije radi ,kad bi bacili kamen dugo, dugo bi se čulo njegovo kotrljanje. po tome smo zakljucili da je veoma duboka. i postoji jos jedna pecina odnosno prolaz koji vodi od strazare gdje je bila bijela tresnja pa skroz ispod barutane do onog bunkera kraj kojeg raste oras. ja mislim da za to ne znaju ni Pasko Paic ni Petar Zivkovic koji su obavljali istrazivacke i sefovske poslove na tvdrjavi. mi smo to i tajili. evo ja prvi put otome govorim na ovom forumu. :D :wink:
cipe

Post by cipe »

O kojem ti Petru Zivkovicu govoris. Petar Zivkovic je bio moj komsija, umro je negdje 90-tih godina, inace ako je to taj, a i ako nije volio bih da spomenem ovoga Zivkovica.Ovaj moj Petar Zivkovic je zivio u mojoj zgradi "lepa brena"kako su je zvali, imao je zenu Maru (ne znam da li je ziva) i dva sina Ikija radio u vatrogasnom domu, jedno vrijeme, pa zbog neke pronevjere bio u zatvoru poprilicno dugo, mislim 5 godina.
Drigi sin Perin i Marin je bio Dadalica ili seki, uglavnom smo ga tako zvali.Sad cu da napisem jednu interesantnu pricu o Ikiju.
Kao klinac on je pravio sendvice od kilo kruva. To je u nasem kvartu postala moda , pa smo cesto trcali kuci poslje skakanja i zvali mater na balkon i vikali:
NAPRAVIDE MI JEDAN IKIJEVSKI!
I tako je to ostalo do dan danas, sad kad odem kod mojih narucim jedan ikijevski.
Ako ikad otvorim neki kafic ili tako nesto, jedan od specijaliteta ce da bude Ikijevski sendvic.
Pa jedan bi mogao da bude, kokos ala gambelica!
Da jagode sa glagom, ce biti pod nazivom "poso otrov"
Tako smo ti mi naletili u jednu bascu punu jagoda, kad tamo tabla
poso otrov po njima ne jedi!!!!
Ma nismo jeli, zderali smo, ostala samo tabla!!!!!!
Englez

Post by Englez »

Cipe,
kad spominjes jagode, sjetih se jedne prilike, negdje sredinom sedamdesetih kad su jagode jos bile rijetko voce (cuo sam da su u Raducicu pedesetih djeci davali kapulu kao jabuku). Krenemo nas trojica u jagode negdje uz 'malu vodicu'. Jedan od nas je bio taman poceo brati govoreci: 'Ajme, dobre li su!'. Taman kad je drugi preskocio ogradu od bodljikave zice, koja je bila jedno dva metra visoka, kad odjednom iz grmlja uz vodu iskoci zena s kuburom u ruci. Nije zajebancija, prava kubura, i to puna! Zamisli, ona je imala u grmlju svoju logu u kojoj je cekala na lopove. Tu ti ona nas poce ispitivati ciji smo, a mi se zaledili, ni makac. Medutim, cim je prvi sok iznenadenja prosao i zena se nesto okrenula, ova dvojica sto su bila unutra se zalete i u jednom skoku preskoce ogradu. Sjecam se da smo trcali kroz visoku travu prema Brzici i da smo se zaustavili tek kad smo stigli do drugog mosta.
Milorad-Micko Dujmovic
Posts: 322
Joined: Tue May 06, 2003 2:26 pm

petar zivkovic

Post by Milorad-Micko Dujmovic »

Sve si ispremjesao . da te cuje Petar (Peronja) Zivkovic razbio bi ti glavu .covjeka sretnem svako jutro i procakulamo a ti ga proglasio mrtvim.istina je ima dva sina Ikija koji odavno zivi u Sloveniji, Damira sad zivi u Zagrebu i kcerku Rozariju radi ovdje u opcini. i sta spominjes zatvor. pa ljudski je grijesiti. zena Mara mu je umrla. ovaj sa tvrdjave je njegov brat od strica Petar Zivkovic a nadimak im je Savije. caca mu je bio pok.Sime mesar a kuca im je tacno preko puta pijace.ima dvije kcerke Maju i Kacu ,a zena mu je sestra Sinise Rastovica. i ovaj Petar je zivio u bakrenjaci :wink:
Post Reply