PRICAM TI PRICU !
Moderator: Gazda
-
MZ IV
Jes,Sto se tice mjesnih zajednica.Zivio sam i u MZ IV i to u Onisimovom predgradju br. 10,do 63-ce.Znaci mr. Stojos,Bio sam komsija,kuca uz kucu sa Brankom i babom Stanom do 63-ce.
Prije sam pisao o tome da smo taj dio Knina zvali Zemun i da je ulica od mosta Atlagica pa nadalje prema Vrbniku bila makadam.
Ljeti bi stanari poljevali ulicu vodom (lavorima i kantama) jer se od prasine nije moglo sjediti ispred kuca (u vecernjim satima).
Ispred kuce u kojoj su u to vreme zivili:Skundici,Butkovici,Ceke i mi,bila je javna rasvjeta tako da su se obicno komsije skupljale tu i sjedili i pricali
(ladiskali se) a mi djeca smo se igrali okolo.Sjedeljka je jos bila i ispred
"Barake" kako smo je zvali.Koliko se sjecam tu su zivjeli Sinobadi,Mujkici,
mozda jos neko ali se ne sjecam.
Eto to su na brzinu neki detalji iz MZ IV,premda se to onda nije zvalo tako.
Prije sam pisao o tome da smo taj dio Knina zvali Zemun i da je ulica od mosta Atlagica pa nadalje prema Vrbniku bila makadam.
Ljeti bi stanari poljevali ulicu vodom (lavorima i kantama) jer se od prasine nije moglo sjediti ispred kuca (u vecernjim satima).
Ispred kuce u kojoj su u to vreme zivili:Skundici,Butkovici,Ceke i mi,bila je javna rasvjeta tako da su se obicno komsije skupljale tu i sjedili i pricali
(ladiskali se) a mi djeca smo se igrali okolo.Sjedeljka je jos bila i ispred
"Barake" kako smo je zvali.Koliko se sjecam tu su zivjeli Sinobadi,Mujkici,
mozda jos neko ali se ne sjecam.
Eto to su na brzinu neki detalji iz MZ IV,premda se to onda nije zvalo tako.
-
BRZINA!!!!!!!!!!!!!!!!
Vrlo zanimljivo kako u ovo vreme informacije stizu tako brzo pa i sa druge strane "bare". Taman je Mobi na Bracu uspio iskociti iz camca na obalu isprepadan delfinom koji ga je proganjao po Brackom Kanalu, a ja sam vec znao sta se desilo. Pa kum mi je,birana rodbina kako kazu za kumstvo, malo sam se zabrinuo.
Prica kaze dalje da je to bilo kao u crtanom filmu kada Dzeri vesla brze nego sto motor moze da gura camac iako je tokom veslanja isti radio .Moli bih zato Mobija da nam malo napise (opise) kako se to desilo.
P.S. Glavno da je Mobi prezivio.
Prica kaze dalje da je to bilo kao u crtanom filmu kada Dzeri vesla brze nego sto motor moze da gura camac iako je tokom veslanja isti radio .Moli bih zato Mobija da nam malo napise (opise) kako se to desilo.
P.S. Glavno da je Mobi prezivio.
-
KNIN-BRACKI KANAL
A kako bi bilo da se nadjete na CHATU ili da ti to isprica putem E-MAIL-a
ili telefonom.
Ili da se nadjete na:
www.brac.com
ili telefonom.
Ili da se nadjete na:
www.brac.com
-
Nema pasa ni na galeriji
Sta reci, ljetna fjaka... Mi smo obicno kad je ovakvo vrijeme igrali komanje oko zgrada.
-
Re: Nema pasa ni na galeriji
Ili citali stripove...ili igrali oduzimanje polja...ili limuna i narance (znate li vi tu igru?), ili neka bije, ili struje ljeti uvece...to je bilo kad smo skroz mali bili, a onda bi isli do Radljevca krasti kukuruze pa bi ih pekli. E a to smo tako dobro pekli da je rskalo pod zubima. A svi garavi kao dimnjacari. Itd.. al je nekad dobro bilo bas!mico wrote:Sta reci, ljetna fjaka... Mi smo obicno kad je ovakvo vrijeme igrali komanje oko zgrada.
-
komentatorska susa
Cudi me da i pored ogromne posjecenosti galerije, imamo slabe komentare na slike.Bas cudno.Volio bih da se bez ustezanja javite , ukazete na prepoznate osobe i sve vezano uz slike.I bez obzira sto ja znam (ne sto posto) osobe i mjesta gdje su slike nastale ne gledajte samo, vec i raspalite sa komentarima.Pa to je i smisao i namjera ove galerije.
Prije par dana Pekiju sam poslao izmedju ostalih i sliku CUVENE KNINSKE BRACE DALTON.Vidim da je jos nije postavio na kad osvane volio bih da je do detalja komentirate u svoj njenoj rariternosti, imenima aktera, kontrastima itd.
Prije par dana Pekiju sam poslao izmedju ostalih i sliku CUVENE KNINSKE BRACE DALTON.Vidim da je jos nije postavio na kad osvane volio bih da je do detalja komentirate u svoj njenoj rariternosti, imenima aktera, kontrastima itd.
-
-
slije
sta se tice komentara na slije i dalje katastrofa.pa valjda nekog i prepoznajete.
kao drugo sade UPOZORAVAM zorana j.da se spremi.Brat bratu jos nisam poslo klokanu oko dvjesto slija ,a vec su skenirane.na pola se nalazi taj vec spomenuti zoran pa nek on vala pise tko je tko.Ako se nevaram klokan jos u sanducicu ima masu slija i treba ih tek postaviti.onda cu ja poslati ove.nema koga nema.staje rastu vam zazubice i curi slina.i treba kad ste ljeni.
kao drugo sade UPOZORAVAM zorana j.da se spremi.Brat bratu jos nisam poslo klokanu oko dvjesto slija ,a vec su skenirane.na pola se nalazi taj vec spomenuti zoran pa nek on vala pise tko je tko.Ako se nevaram klokan jos u sanducicu ima masu slija i treba ih tek postaviti.onda cu ja poslati ove.nema koga nema.staje rastu vam zazubice i curi slina.i treba kad ste ljeni.
-
ljenost
Izgleda da ovdje jedina dva covjeka koja nisu lijena su Mobi i Peky. Sram nas ostale bilo.
Misli sam da ce nas ova navala fotografija potaknuti da svi malo preberemo (naravno ko ih ima) po starim albumima, skeniramo pokoju grupnu fotografiju i stavimo na Galeriju, kad ono nista. Ali, sad ce jesen i zima, mozda cemo to i napraviti tokom dugih zimskih dana...
Misli sam da ce nas ova navala fotografija potaknuti da svi malo preberemo (naravno ko ih ima) po starim albumima, skeniramo pokoju grupnu fotografiju i stavimo na Galeriju, kad ono nista. Ali, sad ce jesen i zima, mozda cemo to i napraviti tokom dugih zimskih dana...
-
KALENDAR
Jeste Mico,samo ce kod mene sad proljece pa ljeto.