kako skenirati sliku prije slanja
Moderator: Gazda
-
kako skenirati sliku prije slanja
VEOMA VAZNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.-Sve slike malog formata(kao za osobnu ili pasos)skenirati u 400(cetristo) dpi-ja.Tako ih i spremiti ne mjenjajuci dpi-je.
2.-Sve slike na kojima ima mnogo osoba(sa zabava, maturalnih, vjencanja,grupnog poziranja, nastupa i slicno) bez obzira na format slike(bila ona kao kutija cigara ili formata A4) obavezno skenirati u 300(trista) dpi-jaTako ih i spremiti i slati.
3.Ostale slike skenirati, spremati i slati u 200(dvjesta)dpi-ja.
Ovo je vazno zbog razlucivosti fotografije koju povecavamo. Nekog ne prepoznajemo?Klikanjem na (+)plus lice zeljene osobe povecamo ,a ne gubi se na kvaliteti.Odnosno slija ne postaje zrnasta.
1.-Sve slike malog formata(kao za osobnu ili pasos)skenirati u 400(cetristo) dpi-ja.Tako ih i spremiti ne mjenjajuci dpi-je.
2.-Sve slike na kojima ima mnogo osoba(sa zabava, maturalnih, vjencanja,grupnog poziranja, nastupa i slicno) bez obzira na format slike(bila ona kao kutija cigara ili formata A4) obavezno skenirati u 300(trista) dpi-jaTako ih i spremiti i slati.
3.Ostale slike skenirati, spremati i slati u 200(dvjesta)dpi-ja.
Ovo je vazno zbog razlucivosti fotografije koju povecavamo. Nekog ne prepoznajemo?Klikanjem na (+)plus lice zeljene osobe povecamo ,a ne gubi se na kvaliteti.Odnosno slija ne postaje zrnasta.
-
Opet ja u vezi , slikanja , skeniranja i slanja.
KAKVO JE TO SLIKANJE NA DALJINU.STANETE NA KILOMETAR PA OPALITE KOGA OPALITE.TREBA GA ILI JU ILI IH OPALITI NA DVA METRA, A NE KILOMETRA.AKO NISTE VICNI VALJDA SVAKO IMA SITNEZI PA NEK MALKICE OBRADE SLIJU U FOTO SOPU.MALO OSTRINE, KONTRASTA , BOJE I TAKO TO.ZNACE ONI.Jos jednom procitaj upute na vrhu i ovo sadekarce napisano i nema problema.
KAKVO JE TO SLIKANJE NA DALJINU.STANETE NA KILOMETAR PA OPALITE KOGA OPALITE.TREBA GA ILI JU ILI IH OPALITI NA DVA METRA, A NE KILOMETRA.AKO NISTE VICNI VALJDA SVAKO IMA SITNEZI PA NEK MALKICE OBRADE SLIJU U FOTO SOPU.MALO OSTRINE, KONTRASTA , BOJE I TAKO TO.ZNACE ONI.Jos jednom procitaj upute na vrhu i ovo sadekarce napisano i nema problema.
-
-
Opaljivanje
Kako,kako Naco ti to rece nisam shvatio ,mozes li mi to malo objasniti.Mora li sijevati ako je nocno opaljivanje.
-
PRAKSA
Dobro si ti to Micko naucio,jos samo pocni prenositi to i u praksu i bit ce ok.
-
Objasnjenje za Jula:
Ovako, moras ga uvijek drzati spremnog, mislim aparat. I onda kad naidje neka zgodna meta, izvadis ga, dignes, malo zadrzis i...strocnes. Ako nije sjevnulo, ponovis postupak tj. opalis,pod uslovom da meta nije pobjegla i da je jos uvijek raspolozena. Ako mene pitas, najbolje je nocu, nekako najbolje sijeva
Ovako, moras ga uvijek drzati spremnog, mislim aparat. I onda kad naidje neka zgodna meta, izvadis ga, dignes, malo zadrzis i...strocnes. Ako nije sjevnulo, ponovis postupak tj. opalis,pod uslovom da meta nije pobjegla i da je jos uvijek raspolozena. Ako mene pitas, najbolje je nocu, nekako najbolje sijeva
-
-
E moj livadicu, pa kako to da ni ove instrukcije ne pomazu! Mora da ti se aparat pokvario pa nece da skljocne kad zatreba. Trebas probati vise puta, znas ono kao nekada, i sigurno uspijeva. Mora sijevnuti, samo budi uporan. Ti se ne ljutis sto se ja zezam. Ja sam skuzila da me zajebancija najbolje ide, nisam ti ja za neke eseje i velike price. A uostalom, zar bi trebali biti ozbiljni?! Zivot i nije nista drugo nego jedna velika zajebancija!
-
Moja dijagnoza bi bila: otisle kvragu baterije. Znas ono kad se osuse zato sto nisu dugo upotrebljavane, ili ih nisi stedio pa ih na brzinu potrosio, strocao i sto treba i sto ne treba. Nemoj se samo brinuti. Imaju sad ove neke nove tehnike, koje Mobidik spominje, samo nam duguje objasnjenje kako, neke daljinske komande, sto u nase vrijeme nije bilo.