TRAZIM
Moderator: Gazda
-
DEZURNI KRIVAC
Neka visi Pedro!
-
Trazi se Davor Grubic!
Zamoljen sam da pokusam pronaci Davora Grubica.
""Davorinjo" nadam se da ces se javiti i da cemo cuti dobre vijesti o tebi."
Cveba!
Ako neko zna Davora neka ga obavjesti da mi se javi na Galeriju ili na moj mail.Hvala.
Peky!
""Davorinjo" nadam se da ces se javiti i da cemo cuti dobre vijesti o tebi."
Cveba!
Ako neko zna Davora neka ga obavjesti da mi se javi na Galeriju ili na moj mail.Hvala.
Peky!
-
adrese i telefoni
DRAGE MOJE I MOJI.BILA MI RIKNULA OVA MASINA TE SAM ZBOG RADI TOGA IZGUBIO SVE ADRESE, TELEFONE I MAJLOVE.OSLI VINDOVSI , DRJAVERI, A RIKNULA I MATICNA PLOCA.BIO SAM U KVARU DVI NEDJELJE.NEMA SEKIRATE,IMAM PUNO NOVIH SLIKA.ZATO BIH LIJEPO MOLIO DA MI SE JAVE SVI S KOJIMA SAM BIO U VEZI, A I ONI SA KOJIMA NISAM.NE MISLIM NA BRAK NI ODANJE.DAKLEM HITNO JAVLJANJE NA
milorad.dujmovic@si.t-com.hr
POZDRAVLJA VAS VAS micko iliti mobidik
milorad.dujmovic@si.t-com.hr
POZDRAVLJA VAS VAS micko iliti mobidik
Тражим
Небојшу Синобада (Гулу)
Ако ме види или ако га неко види нека му просљеди да ми се јави на мејл
sale_bolech@yahoo.com
ili
sale_bolech@mail.ru
Небојшу Синобада (Гулу)
Ако ме види или ако га неко види нека му просљеди да ми се јави на мејл
sale_bolech@yahoo.com
ili
sale_bolech@mail.ru
Evo da i ja potraim nekog...moda uspije...dakle
Sandro Marièiæ...Nela Rnjak...Draen Zoriæ...hm to je to za sad generacija negdje 75,76
pp ili mail torente@online.hr
Sandro Marièiæ...Nela Rnjak...Draen Zoriæ...hm to je to za sad generacija negdje 75,76
pp ili mail torente@online.hr
-
PREMJESTENO
radioknin
Posted: Mon Feb 04, 2008 6:07 pm Post subject: trazim
--------------------------------------------------------------------------------
druga iz djetinjstva Marko Jerkovic(rino), 67/68god.
Back to top
Posted: Mon Feb 04, 2008 6:07 pm Post subject: trazim
--------------------------------------------------------------------------------
druga iz djetinjstva Marko Jerkovic(rino), 67/68god.
Back to top
TRAI SE
TRAIM RECEPT ZA BUREK!
Ako moe neko da mi poalje recept za burek, al onaj pravi masni da se cijedi mast oko usta kad ga jede, moe sa sirom,moe sa mesom(taj ne preferiram previe zbog kapule),
moe i prazan burek (taj mi je odlièan).
Burek sa jabukama ne treba slati recept jerbo nije niti burek niti trudla.
Samo da napomenem, ne treba mi slati ove recepte iz 21. stoljeæa, smrznut burek i mikrotalasna peænica.
Ne treba ni neke dijetalne varijante, toga imam i sama.
Zato i traim Burek sa velikim B, pravi masni burek iz mog djetinjstva ili bolje reæi mladosti.
Eto ako neko pozna nekoga ko ima taj recept neka reèe ili neka ga napie sam.
Puno hvala unaprijed za va trud.
Ako moe neko da mi poalje recept za burek, al onaj pravi masni da se cijedi mast oko usta kad ga jede, moe sa sirom,moe sa mesom(taj ne preferiram previe zbog kapule),
moe i prazan burek (taj mi je odlièan).
Burek sa jabukama ne treba slati recept jerbo nije niti burek niti trudla.
Samo da napomenem, ne treba mi slati ove recepte iz 21. stoljeæa, smrznut burek i mikrotalasna peænica.
Ne treba ni neke dijetalne varijante, toga imam i sama.
Zato i traim Burek sa velikim B, pravi masni burek iz mog djetinjstva ili bolje reæi mladosti.
Eto ako neko pozna nekoga ko ima taj recept neka reèe ili neka ga napie sam.
Puno hvala unaprijed za va trud.
Obzirom da ivim u Niu,gradu poznatom po bureku i gdje se odrava "Burekdiujada" svake godine,nekako me je sramota a da se ne javim i odam vam "tajnu"pravljenja bureka.Tehniku sam usmeno primio od lokalnog stanovnitva i mogu vam reći da mi ni jedan burek to sam pripremao nije ostao nepojeden,a niti se iko alio i svi su preivjeli.
Dakle,Lane moje!
Potrebne su tanke kore,mast ili margarin sitan sir i so.
U posudu se pomjea 2-2,5 dl vode sa 2/3 kocke margarina ili adekvatne količine masti.Sve se zasoli po elji i prokuva dok se mast ili margarin ne rastopi u vodi.
Tepsiju,ne preveliku,premaemo sa masti ili sa uljem po cijeloj povrini.
Prve 3-4 kore poredamo po tepsiji tako da krajevi tih kora vire (stre) preko ivice tepsije i to preko cijelog obima tepsije.
Ostavite 3-4 kore sa strane za kraj.
Potom u tepsiju slaemo ostale kore da prekriju povrinu tepsije i da ne prelaze rub .
Svaku koru koju stavimo potrebno je premazati ili pokropiti sa pripremljenom masnom smjesom.
Između svake 3-4 kore staviti sitan sir po cijeloj povrini tepsije u količini koju elite,ali ne previe.
Kad smo poredali sve kore,stavili nadjev od sira i zamastili sve kore potrebno je rubove od početnih kora koji stre preko ruba tepsije ppresaviti preko ostalih kora,Porom preko svega staviti kore koje smo ostavili za kra i to isto kao prve odnosno da stre preko ruba tepsije pa zatim te krajeve podviti pod ostale kore tako da se dobije konačni oblik bureka.
Tako pripremljen burek po povrini takodđer premazati sa masnom smjesom.
Pripremljeni burek peći u rerni 15-20- minuta na 250 stepeni
Toliko od mene za sad i prijatno ,a ako osjetite čudne trzaje u stomaku,ostavljajte sve i trk kod do najblieg doktora..
Dakle,Lane moje!
Potrebne su tanke kore,mast ili margarin sitan sir i so.
U posudu se pomjea 2-2,5 dl vode sa 2/3 kocke margarina ili adekvatne količine masti.Sve se zasoli po elji i prokuva dok se mast ili margarin ne rastopi u vodi.
Tepsiju,ne preveliku,premaemo sa masti ili sa uljem po cijeloj povrini.
Prve 3-4 kore poredamo po tepsiji tako da krajevi tih kora vire (stre) preko ivice tepsije i to preko cijelog obima tepsije.
Ostavite 3-4 kore sa strane za kraj.
Potom u tepsiju slaemo ostale kore da prekriju povrinu tepsije i da ne prelaze rub .
Svaku koru koju stavimo potrebno je premazati ili pokropiti sa pripremljenom masnom smjesom.
Između svake 3-4 kore staviti sitan sir po cijeloj povrini tepsije u količini koju elite,ali ne previe.
Kad smo poredali sve kore,stavili nadjev od sira i zamastili sve kore potrebno je rubove od početnih kora koji stre preko ruba tepsije ppresaviti preko ostalih kora,Porom preko svega staviti kore koje smo ostavili za kra i to isto kao prve odnosno da stre preko ruba tepsije pa zatim te krajeve podviti pod ostale kore tako da se dobije konačni oblik bureka.
Tako pripremljen burek po povrini takodđer premazati sa masnom smjesom.
Pripremljeni burek peći u rerni 15-20- minuta na 250 stepeni
Toliko od mene za sad i prijatno ,a ako osjetite čudne trzaje u stomaku,ostavljajte sve i trk kod do najblieg doktora..