PRICAM TI PRICU !

Forum je otvoren za sve one koji zele da se druze, da sa svojim
prilogom osvjeze, obogate ili vrate iz zaborava: ljude, mjesta,
dogadjaje i trenutke vezane za Knin i Kninjane u periodu do 90-tih.
Nedolicni, provokativni i uvredljivi tekstovi bit ce skinuti sa "Foruma".
Hvala!

Moderator: Gazda

Post Reply
milemande

POVRATNIK

Post by milemande »

Dobar dan, Milemande na telefonu. . .
Za Mr.Mikana alijas Mobi dik: jesi li dobio Coljin broj, ako nisi pitaj mene.
Za Mr.Peky-ja: sta je sa onim sastojcima "RUSKOG KOLTA" ?
. . . i tako, nisam bio tu zato sto sam ZBRIS'O morao sam gledati reklame na televiziji, bla, bla, bla. . . Hvala na paznji, dovidjenja i prijatno ! ! !
Nela1

Na odlasku

Post by Nela1 »

Evo samo da odgovorim na brzinu, moram ici klinci su vec u autu. Ovako Mico ima jedna web stranica www.quasar.hr na kojoj su ponude i cijene, ali ja se u to ne razumijem i ne znam sto je dobro (a da nije predobro) za dijete. Ja ne bih isla dalje od 3000 kn (oko 700 - 800 kanadskih dolara)ako se za taj iznos moze dobiti nesto koliko toliko kvalitetno. Hvala unaprijed.
Za Mobija: hvala na objasnjenjima cucemo se detaljnije kad se vratim.
Kninjanin

Re: Pseudonimi, inicijali, ma 'ko je taj i taj?

Post by Kninjanin »

mico wrote:... Uostalom, ako vam je bas stalo da saznate necije ime, slobodno pitajte Kninjanina. On nas sve zna. Na to pitanje on ce sa gustom reci da zna ko je to. Ali dalje ni makac, kad ovaj nece da se zna... blablabla.
Hm,....
A sto bi tek bilo da vidim (kao sto neki mogu!) odakle se javljaju ovi koji pisu i prilaze ovom forumu :wink: Ti jos vise znaju!

MOLIM BEZ DEZINFORMACIJA PRISUTNOG PUKA! :!: 8)
Ja znam puno manje od Mobija, Pekija i Mice :!: :roll: :)
(tj. barem od njih, a mislim i manje od Nele, Sanje i Cipe! Milemandu da ne spominjemo! :P
Kninjanin

Teleskop

Post by Kninjanin »

Inspirano Nelinim teleskopom:
Mi, zaludjeni astronomijom, docepali se teleskopa iz Gimnazije (1:50).
Popeli se na zgradu kod Suda, gledamo Mjesec, Kasiopeju,... razna sazvjezdja....
Sticajem okolnosti - Novakova zgrada!
Upade Novak na krov (misleci, valjda, da mi planiramo pokrasti dijelove "Diane" iz podruma :lol: ). Mi preplaseni njegovim uletom na krov spremno mu objasnismo sve o Mjesecu i kraterima, Velikom Medvjedu, Kasiopeji i slicno (sve sto smo znali - kao da smo Liccini odgovarali! :lol: ).
Vice Novak, zove svoju ekipu (mozda je netko i ovdje! :lol: ): "Dodzite, dodzite! Pogledajte, pogledajte! Mjesec!"

Meni lijepo sjecanje, a vecini dosadna pricica koja nije cak ni smijesna! :?
Ispricavam se!
sanja

Post by sanja »

Dobar vecer Moby!
Ja malo svratila da vidim kupi li se ekipa. Vruce je i stvarno mi nije jasno sta neko (normalan) po ovakvom vremenu i u ova doba ima uopce traziti za kompjuterom. Pogotovo pacijent kao ja koji se mora conectirati bar pola sata i dvadesetak pokusaja da uleti veza na, gle, (citam) tocno 28.800 bps!
A sta bi ovi nasi zapadnjaci rekli na ove standarde!
sanja

kasnim

Post by sanja »

Dok sam ja istipkala porukicu, Moby nestade. Steta. Bice se zaletio negdje na pivo.
Milorad-Micko Dujmovic
Posts: 322
Joined: Tue May 06, 2003 2:26 pm

upoznavanje

Post by Milorad-Micko Dujmovic »

pa jeli vise gotovo sa upoznavanjem.evo ja malo prije izasao van ispred kuce da se rashladim(sanja ne na pivo)vec skotski na hladan zrak.i bas sam upoznao jednu zensku pa cu da je zenim.samo neznam sto ce reci moja zena.evo i ona sad udje.kad kninjanine spomenu Novakovu dijanu moram ispricati jednu zgodu.imao ja jednu zensku u biskupiji i molim novaka da me dijanom prebaci.krenuli mi kad poce kisa.na prvoj okuci mislim da su tamo kuce prijica neka lokva.uleti novak a auto zatrokira i ni makac.smocili se kablovi a do moje zenske jos dosta.skinuo novak kablove i mi u prvu kucu.izadje zena novak spominje vatru ,sporet susenje a ona jadnica nema pojma o cemu govorimo.kako je vec pao mrak vidim ja da se i prepala.stao novak kraj sporeta i susi li ga susi.pa proba ,a auto ni da cuje .proslo je mozda par sati kad smo napokon osusili kablove i pravac knin.propade sudar meni ai on je imao nesto zakazano pa je i ta druga izvisila.visa sila.imas ti kninjanine pravo.imam strasan problem ,a to je sto mnogo toga se dobro sjecam i znam.vratite se malo unazad.ima mnogo topika na koje nije ni pokusano odgovoriti ili replicirati.kninjanine nisam napao Adrianu vec Slavena.a posto je on sad veci za glavu od mene morao sam biti pazljiv. :D
sanja

Post by sanja »

Ajde, Moby, nije da nemamo dozivljaja, nego se treba ubaciti u film, pa samo zapoceti. Evo, za promjenu, da se prisjetimo i malo izvidjackih fora.

Negdje pocetkom osamdesetih krene nas grupica izvidjaca, a vise "kaoizvidjaca" (ukljucujuci i moju staru koja se prikrpila kao medicinska sestra) na desetodnevno skijanje na Planicu. Vodja puta (tako se to tada zvalo) bio Baja, naravno. I kad smo tamo stigli, pocela terevenka u nekoj depadansi koju smo bukvalno sami okupirali. Uglavnom, negdje sedmog dana netko primjeti da Vjeko (inace moj najdrazi kum) i Cile (CCile, CCicca - moram ovako napisati da ne bude zabune i neko ne pomisli na drugog, takodjer postojeceg Kninjanina) nisu stali na skije (vjerovatno su im se i pojavile modrice na prsima, u visini sanka) i sto je najgore, da su prestali i jesti. Molili mi njih tu vecer da pojedu bar po palacinku, a oni, kao da smo cijelog vola stavili pred njih. Uzmu zalogaj u usta, zvacu satima, ali nikako da progutaju. Tu moja stara negdje oko 11 sati navecer uleti sa spasonosnom injekcijom: svakom po dva C vitamina intravenozno. Kad, nakon pola sata (a depadansa vec zatvorila, konobari otisli kucama), njih dvojica gladni ko vukovi. Ajde, skupimo mi neke sitnice po sobama, neki stari kruh i grisine da ih prevarimo do jutra. Tu Baja, kao vodja puta, pristupi po duznosti i kaze im kako stvarno nema smisla, za dva dana idemo kuci, a oni snijega i skija nisu vidili. Na to ce Vjeko u cudu: Kako idemo za dva dana. Pa jucer smo dosli!
E, obecali oni nekako da ce sutradan ne samo stati na skije, nego se i spustiti s jedne od najtezih staza u Kranjskoj Gori. Odu tamo, popnu se na vrh zicarom, stave svu opremu, zavezu vezove, uzmu stapove u ruke i odjednom im se ucini kako je malo prestrma. Zavraga, tu blizu, pretpostavljate, gostilnica. Brzo odustanu i odluce se spustiti nakon jedne ture pica. Smazu oni to, vrate se, staza opet izgleda isto. Ponove ritual jos nekoliko puta i spuste se poput Stenmarka. Kako, pojma nemam, uglavnom, prezivjeli su.
A ne da smo bili "nestasni" i bucni. Toliko, da nam je vlasnik hotela 2-3 dan prigovorio da smo otjerali jednu "mirnu slovensku obitelj" koja je, usput napominjem, pila kiselu poslije rucka, a mi strajbali po 2-3 ondasnje place. Pivo se narucivalo u gajbama, a konjak u metrima. Jos kad se Vjeko primio gitare, pa pogodio sevdah nekim gastarbajterima iz Bosne, i u kilometrima!
U svakom slucaju, poslovicno poslovni slovenski vlasnik brzo je nasao kompromis: dao nam je (samo nama) na upotrebu cijelu kucicu u podnozju velike skakaonice plus konobaricu. Ne da smo bancili, nego nabili i telefonski racun, ma sjetili smo se svih prekooceanskih rodjaka (valjda Slovenac zaboravio skloniti telefon)!

Druga epizoda s istog skijanja, samo da ilustrira stanje promila. Vracamo se mi iz te kucice ispod skakaonice na Planici poslije "naporne" veceri i u sitne nocne sate, a Vjeko i Cile preskacu sjene na snijegu. Preskoci Cile jednu zicu, pa drugu, trecu... Slijedi ga Vjeko, uredno preskace, a mi ostali muku mucimo sa silom tezom. Kad, odjednom, Vjeko mrtav ozbiljan viknu: Lako je tebi Cile, ti preskaces zice, a meni dosao boric!

***********************************************************
Ja, izgleda, malo precerala. Nece se Peky ljutiti, pa rekao je da imamo prostora koliko volimo.
Nadam se i da se moj dragi kum Vjeko i prijatelj Cile nece naljutiti. Ali, bilo to tako tada.
Poljupci svima.
sanja

Jos izvidjackih

Post by sanja »

Jos jedna sa skijanja, ovaj put sa Rogle. Opet izvidjaci, a glavni akter Ciba. Ja nisam bila, ali prica je bezbroj puta prepricavana tako da vjerujem da je autenticna.
Elem, dogovori se ekipa da sprdi Cibu, skupi lovu i uplati sedmodnevnu ski-lift kartu (koja je, by the way, bila stravicno skupa), a sa tipom koji radi na ski-liftu dogovori da ga svaki put kada on naidje pusti. Njemu kazu da aparat koji dize rampu za pristup liftu ima neku gresku i da je dovoljno da se sagne i vikne "buuu" u njega, i da ce se rampa podici. Prihvati Ciba ideju, dodje na skijama, uredno se sagne, vikne "buuu", rampa se otvori, on odskija svoje, i tako cijeli ritual ponavlja nekoliko puta dnevno, svih sedam dana. Ekipa sa strane gleda i valja se od smijeha, a Ciba mrtav ozbiljan.
Zadnjeg dana kazu oni Cibi da su ga u stvari sprdili, da su platili ski-kartu i sve dogovorili s Bosancem koji tu radi, a Ciba im odmjeri od lakta i kaze: Vi mene sprdili, pa ja sam sedam dana skijao dzzabe!

**********************
Nesto vas nema veceras, cak ni ovih prekooceanskih Kninjana?
Milorad-Micko Dujmovic
Posts: 322
Joined: Tue May 06, 2003 2:26 pm

skijanje ciba

Post by Milorad-Micko Dujmovic »

sto ces evo korektora.onaj peki mije cak prjetio zbog toga ali sto mi moze .nek me gadja kamenom.naime ocemu se radi .ova druga sa skijanja je autenticna sa malim ispravkama.sve je bilo kako kazes.samo tipu niko nista nije platio jer se ovaj odusevio idejom.on je naime sjedio na povisenom mjestu i otvarao kako bi tko naisao.a cibi su objasnili da mora iz sve snage dreknuti SEDMODNEVNA. i tako je on svih dana urlao SEDMODNEVNA sto je jace mogao.a ovo da je na kraju rekao ko vas sisa ja sam se sedam dana skijao djabe je istina.ja mislim da se te iste godine desila i cuvena baza barenja slovenki.duet je bio ciba mladji dvi minute i Stiv Biserko.ja bazu znam ali ako je tko drugi zna neka je isprica.pa jos kad se stariji dvije minute izgubio pa je pronadjen mrtav pijan na stazi, a mi pomislili da mu se nesto desilo.AJMO SAD HOCU PRICU KAKO SU OVA DVOJICA BARILI ZENSKE.da malo pomognem.u glavnoj ulozi je novcanik ,sto maraka i njih dvojica.na Gleriji postoje slike ali nema topika zato sad otvaram tri nova. :!: :idea: :D
sanja

Urednik

Post by sanja »

Ovo mi Moby dodjes kao urednik, a takvih vec imam dva na glavi. No dobro, pozdravljam korekcije. S vremenom, gube se fakti, a i kod prepricavanja se stosta izostavi (i doda!) pa prica postane neprepoznatljiva. Ova se (fala bogu) prepoznala, ali poanta je ostala ista!
Kninjanin

Post by Kninjanin »

sanja wrote:...Ja malo svratila da vidim kupi li se ekipa. Vruce je i stvarno mi nije jasno sta neko (normalan) po ovakvom vremenu i u ova doba ima uopce traziti za kompjuterom. ...
Ma da!
Pa ispade ja koji sam se, by the way, 20-ak minuta prije konektirao jos i "nenormalan"! :o :lol:
Hm! :shock: :lol: 8)

(Svi komentari su dati kroz slicice! :lol: )
sanja

Normalan

Post by sanja »

Nisi, nisi Kninjanine. To je poruka od sinoc, kad sam vas svijecom, kukom i motikom trazila!
Kninjanin

Ma znam :)

Post by Kninjanin »

Ma znam da je od sinoc... Salim se ja!
Ja u 9:05, a ti i Mobi u 09:37.... Zato se ja zafrkavam.... :lol:
Inace ja se uvijek (skoro) konektiram iz prva na 45,2 ili slicno pa nemam muku kao ti. Navratim svako malo kad sam kod kuce (osim ako ja i zena gledamo kakav film ili nismo kod kuce :D )
sanja

Jaja

Post by sanja »

Jel' neko jeo nekad mozda jaja pecena u ljusci? E, to cu ja sad jesti! A trebala su bili lijepo, utvrdo kuhana.... Za sve je kriv ovaj Moby! Otvorio nove topice, pa dok ja sve ispregledam... 'ebi ga, odose jaja.
Pozdravi i vidimo se.
Post Reply