TEHNICKI PROBLEMI, PITANJA I ODGOVORI
Moderator: Gazda
-
VRACAM SE USKORO
Colja , sto se tice komentara i slika , par dana nisam bio tu i doslo je do zastoja a sada je do vas da me zatrpate sa poslom posto sam se odmorio .
napokon ukapirala
Opazila sam kad zatvorim galeriju na krizic, da ostanem smrznuta jos neko vreme. Odnosno ako mi nije do smrzaèine moram ici na odjavu-loguot.
Bas dobro, sad sam malo pametnija.
Bas dobro, sad sam malo pametnija.
kveèn za miæu
Miæo,
ako naðe malo vremena, mene bi zanimalo jel mogu dobiti trojane ako se logiram na neku
stranu npr. galeriju.
Danas me kompjuter muèi i ne da mi iviti, pa sam pregledavala Anti-MalWare i u karanteni nala 7-8 trojana i u Spyware doctor
12 infekcija....
one trojane to nisu u sistemskim datotekama sam obrisala i sad malkice, ali ba malkice bre radi.
to ako obriem i one trojane iz "sist32"???
Jel moguæe da mi se tuku Avast antivirusni program, Malware i taj Spyware, jer mi je kompjuter postao spoooor ko vrag, a ne bi smio biti spor s obzirom na obzire.
Zahvaljujem se za svaki odgovor.
pozdrav
lana
ako naðe malo vremena, mene bi zanimalo jel mogu dobiti trojane ako se logiram na neku
stranu npr. galeriju.
Danas me kompjuter muèi i ne da mi iviti, pa sam pregledavala Anti-MalWare i u karanteni nala 7-8 trojana i u Spyware doctor
12 infekcija....
one trojane to nisu u sistemskim datotekama sam obrisala i sad malkice, ali ba malkice bre radi.
Jel moguæe da mi se tuku Avast antivirusni program, Malware i taj Spyware, jer mi je kompjuter postao spoooor ko vrag, a ne bi smio biti spor s obzirom na obzire.
pozdrav
lana
-
-
Re: kveèn za miæu
Nisam vidio ovo, izvinjavamo se mnogo se izvinjavamo.lana wrote:Miæo,
stranu npr. galeriju.
12 infekcija....
pozdrav
lana
Nisam primjetio da je galerija hakirana. Neznam ovuda se nekad sunjao neki 'aker Kojo, ali ga nevidjam u zadnje vrijeme, jedino je on sumnjiv.
Ja koristim besplatne antiviruse na http://www.bitdefender.com/ i http://www.lavasoft.com/ ad-aware.
Posto mi mashina nije nadbolja, ne koristim nikakvu aktivnu zastitu, tako da cesto skeniram, i posto se djeca igraju na raznoraznim 'akiranim sajtovima, nadje se tu kojecega.
Sad da ti odam jednu tajnu - najvaznija stvar u kompjuterskom biznisu je backup. Hard disk ti moze puknuti u svakom trenutku, i redovan backup je osnovna stvar. Znaci, odvoji stvari koje su ti vazne, slike, dokumenti, i ostalo (najbolje u My Documents) i pravi redovni backup na DVDjeve.
Inace, mogu se potuci antivirusni, i virusi i svake posasti sto postoje.
Nisam ti puno pomogao, ali evo ti rame za plakanje pa se dobro isplaci.
Pozdrav od mice
-
hm
Nego deder ti Naco u Internet exploreru odes tamo na Tools- Options - pa Internet Options, pa Delete files, delete history, malo ocisti kucu, moglo bi pomoci. Reci ako jos uvijek neradi. I meni se to desilo par puta ali nisam uparozio zasto.Naca wrote:Ja imam problem sa otvaranjem slika. Kliknem, a ono mi se samo zerka pokaze i stane i pise "done". Nista ne vidim, otvori se samo 2 cm otprilike, a to je stvarno malo. Pomagajte!!!
-
-
stvarno
I meni se desilo jednom sa Internet Explorerom...
Mislim da je do te tvoje brstilice.
Ajde probaj raditi sa ovim, pa mi reci:
http://www.google.com/chrome
Mislim da je do te tvoje brstilice.
Ajde probaj raditi sa ovim, pa mi reci:
http://www.google.com/chrome
-
-
A kad napravis backup, tad mozes i formatirati disk, i sve reinstalirati.mico wrote: Sad da ti odam jednu tajnu - najvaznija stvar u kompjuterskom biznisu je backup. Hard disk ti moze puknuti u svakom trenutku, i redovan backup je osnovna stvar. Znaci, odvoji stvari koje su ti vazne, slike, dokumenti, i ostalo (najbolje u My Documents) i pravi redovni backup na DVDjeve.
To ti misli na rezervni disk?mico wrote:A kad napravis backup, tad mozes i formatirati disk, i sve reinstalirati.mico wrote: Sad da ti odam jednu tajnu - najvaznija stvar u kompjuterskom biznisu je backup. Hard disk ti moze puknuti u svakom trenutku, i redovan backup je osnovna stvar. Znaci, odvoji stvari koje su ti vazne, slike, dokumenti, i ostalo (najbolje u My Documents) i pravi redovni backup na DVDjeve.
Miæo, ovaj topik je zlata vredan. Nastavi li ti tako, ja æu postati sam svoj majstor, pa æu oteti kruh raèunalnièarima.
Imam jo neto:
danas mi jedan tip reèe,da mi moda kukiji usporavaju, a njih najvie dobivam kad otvaram slike na spletu i da se nalaze u nekoj mapi temporary u My computer, ali ja nemam te mape???
-
Slican problem ja imam sa internet explorerom. Kad se otvori strana sa slikom na galeriji pojavi se mali kvadratic, a slika se ne vidi ali se pojavi i onaj znak povecala (zoom) sa minus i plus (zoom in , zoom out) . Ako zelis povecati sliku kliknes za povecalo sa znakom + i on ce ti povecavati sliku. Ako ne vidis ta povecala moguce da ti java ne radi kako treba ili nije instalirana. Ja internet explorer rijetko koristim uglavnom mozilu firefox a tamo taj problem ne postoji.Naca wrote:Ja imam problem sa otvaranjem slika. Kliknem, a ono mi se samo zerka pokaze i stane i pise "done". Nista ne vidim, otvori se samo 2 cm otprilike, a to je stvarno malo. Pomagajte!!!
-
save picture
Moe neko da mi objasni kako bi skinula jednu sliku.
Naime, ova slika Dinare,to se vrti trenutno na galeriji kad se pogleda pod Last coments, skinula sam je bez problema za desktop,( sa desnim klikom mia). To je O.K.
Ali htjela sam je dati i u moje slike, ili moje dokumente pa je ne dobijem u takvoj velièini. Dobijem malu slièicu ili takvu da kad je poveæavam, bude mutna.
Probala sam sa desnim klikom, kopiraj, save as, .......i sve to mi je palo na pamet.
A znam da sam neke slike prije skidala. Ne znam je li to do slika ili do mene?????
Naime, ova slika Dinare,to se vrti trenutno na galeriji kad se pogleda pod Last coments, skinula sam je bez problema za desktop,( sa desnim klikom mia). To je O.K.
Ali htjela sam je dati i u moje slike, ili moje dokumente pa je ne dobijem u takvoj velièini. Dobijem malu slièicu ili takvu da kad je poveæavam, bude mutna.
Probala sam sa desnim klikom, kopiraj, save as, .......i sve to mi je palo na pamet.
A znam da sam neke slike prije skidala. Ne znam je li to do slika ili do mene?????