samo onako bezveze
Moderator: Gazda
-
pjesmica iz djetinjstva
pače, pače,pače
jedno malo pače
pače povazdan
mali veseljan
kad ga mama zove
da mu dade prosa
on joj odmah trči
jer je gladan dosta
ovo je pjesmica iz mojeg najranije zapamćenog djetinjstva, neznam ko je spjevao, ali me uvijek razveseljavala kao i:
Moje rodno mjesto poznato je svim
njegovo je ime mali gradić Knin
Po cesti mu idu auti i kola
a kraj nje nas čeka naša stara škola
ovo bi moglo na temu "stara škola" ali mi više paše na bez veze, pogotovo što je naša stara škola sad kafić a po cesti idu auti, kola nigdje
jedno malo pače
pače povazdan
mali veseljan
kad ga mama zove
da mu dade prosa
on joj odmah trči
jer je gladan dosta
ovo je pjesmica iz mojeg najranije zapamćenog djetinjstva, neznam ko je spjevao, ali me uvijek razveseljavala kao i:
Moje rodno mjesto poznato je svim
njegovo je ime mali gradić Knin
Po cesti mu idu auti i kola
a kraj nje nas čeka naša stara škola
ovo bi moglo na temu "stara škola" ali mi više paše na bez veze, pogotovo što je naša stara škola sad kafić a po cesti idu auti, kola nigdje
-
ne�to stavrno bez veze - jedno stablo u Kninu
Knin je, što se zelenila tiče, stvarno ugodan, uokviren, počevši od bošketa (na talijanskom- šumica), šumice na Spasu, ispod Spasa. uz Bulinu stranu, stvarno gdje god se okreneš neke šumice, neka stabla, pa čak i onaj drvored prije stari, a sad noviji koji će isto biti lijep kad se razgrana duž aleje koju zovu običnom ulicom bez obzira koje ime nosila i koliko dugo. A tek lipe ispred Granda i Premijera, pa parkići za koje mi se čini da su toliko prepuni tajni da više nijedna ne može stati.
Ima u Kninu i jedno manje veselo drvo, negdje kraj kružnog toka na putu prema fortici s desna. Nekako osamljeno i izbužano pustim klamericama. Tamo se tad i nikad više zaklamaju neka imena, neke slike, neki koji ostaju tužni, pa prođe koji dan papir se skine ili sam otpadne. Ostaju mali srebrnkasti tragovi koji polako tamne kao odbačene karte za prevoz odavde tamo, jednosmjerne, iskorištene.
Malo sam zastao, shvatio besmisao prebrojavanja, jer svaka srebrna crtica je iz neke posebne priče, i krenuo nizbrdo. Bila je nedjelja,počeo je mart, bilo je sunčano.... Da sam mogao brže izbaciti crtice iz misli, bio bi lijep sunčan dan. Krasan početak za školsku zadaću sa naslovom IZLET.
Nikad tamo neću staviti svoju sliku
Ima u Kninu i jedno manje veselo drvo, negdje kraj kružnog toka na putu prema fortici s desna. Nekako osamljeno i izbužano pustim klamericama. Tamo se tad i nikad više zaklamaju neka imena, neke slike, neki koji ostaju tužni, pa prođe koji dan papir se skine ili sam otpadne. Ostaju mali srebrnkasti tragovi koji polako tamne kao odbačene karte za prevoz odavde tamo, jednosmjerne, iskorištene.
Malo sam zastao, shvatio besmisao prebrojavanja, jer svaka srebrna crtica je iz neke posebne priče, i krenuo nizbrdo. Bila je nedjelja,počeo je mart, bilo je sunčano.... Da sam mogao brže izbaciti crtice iz misli, bio bi lijep sunčan dan. Krasan početak za školsku zadaću sa naslovom IZLET.
Nikad tamo neću staviti svoju sliku
Jaguar
Svi smo se sprdali sa naim Kninskim pjesnikom Stevom Manajloviæem,alijas Jaguar.i ja.
Danas sam shvatio koliko su njegove pjesme bile vizionarske,naroæito ona:
BILA JEDNA ZCA,NA NJU SLETILA TICA,OTISLA TICA,OSTALA ZICA
Stevo majstore bio si u pravu,sad sam tek pogledao.......
Danas sam shvatio koliko su njegove pjesme bile vizionarske,naroæito ona:
BILA JEDNA ZCA,NA NJU SLETILA TICA,OTISLA TICA,OSTALA ZICA
Stevo majstore bio si u pravu,sad sam tek pogledao.......
-
-
nijema ,znas,"ne mora da se desi ni smrt ni kisa ni tuga
uvek se vracam tamo gde sam sa njom sedeo "
Kako starim sve cesce mi se desava!
Ljudi izvode akcije koje su u neskladu sa njihovim stavovima iz razlicitih razloga pa sam tako i ja vise puta u zivotu a mozda cu jos .Ipak,uvek se vracam tamo gde sam presedela citav jedan mali vek ,a tada nikakav razlog nije mogao ,ni za sve na svetu izmeniti moj stav.
uvek se vracam tamo gde sam sa njom sedeo "
Kako starim sve cesce mi se desava!
Ljudi izvode akcije koje su u neskladu sa njihovim stavovima iz razlicitih razloga pa sam tako i ja vise puta u zivotu a mozda cu jos .Ipak,uvek se vracam tamo gde sam presedela citav jedan mali vek ,a tada nikakav razlog nije mogao ,ni za sve na svetu izmeniti moj stav.
-
PAR RIJECI O ...
1. Pušenje skraćuje cigaretu .
2. Neki piju od veselja, drugi od žalosti, a treći od jutra!
3. Rođendani su korisni! Što ih više imaš duže živiš!
4. Neke pogreške su tako zabavne da ih je šteta napraviti samo jednom!
5. Kada se sretnu radnici igraju nogomet. Kada se sretnu šefovi, igraju tenis.
Kada se sretnu menadžeri, igraju golf. Što je funkcija veća, loptice su manje!
6. Neki šefovi su kao oblaci. Kad oni odu dani su prekrasni!
7. Alkohol ne rješava probleme. S druge strane, također ni mlijeko!
2. Neki piju od veselja, drugi od žalosti, a treći od jutra!
3. Rođendani su korisni! Što ih više imaš duže živiš!
4. Neke pogreške su tako zabavne da ih je šteta napraviti samo jednom!
5. Kada se sretnu radnici igraju nogomet. Kada se sretnu šefovi, igraju tenis.
Kada se sretnu menadžeri, igraju golf. Što je funkcija veća, loptice su manje!
6. Neki šefovi su kao oblaci. Kad oni odu dani su prekrasni!
7. Alkohol ne rješava probleme. S druge strane, također ni mlijeko!
Last edited by Petar-Peky Bukarica on Thu Apr 15, 2021 11:21 am, edited 1 time in total.
-
SUSRET NAKON ...
Ma dobro nama dosla , poslije bezbroj godina izbivanja .
-
Dugo ocekivani susret .
Nijema , rekao bih da je to ona cije si javljanje dugo ocekivala !
U ovom vetrovitom gradu nikako da procveta neki cvet pa makar i ono bezvezno zuto .
Nekako ne volim ove masine i ovu vrstu komunikacije ,ali ajde ,ipak se nadjoh u ovoj temi ,izgleda da cu se mozda i privici. Nema druge varijante za silnu zelju da s vama ponekad caskam "onako bezveze".
Nijema draga ako si mislila da sam Tatjana malo si se z...
Pa mi se vec dopisujemo znas. Ali posto sam vec ovde ,velim,eto nema veze.
Svi vi moji dragi treba da znate:mislim o vama i pricam o vama svojoj deci.
"I rusi se zeleni autobus tjeran jesenjim vjetrom niz jednu beogradsku padinu...."
Jesam li prolupala?
Peki kako su Doors-i?
Nekako ne volim ove masine i ovu vrstu komunikacije ,ali ajde ,ipak se nadjoh u ovoj temi ,izgleda da cu se mozda i privici. Nema druge varijante za silnu zelju da s vama ponekad caskam "onako bezveze".
"I rusi se zeleni autobus tjeran jesenjim vjetrom niz jednu beogradsku padinu...."
Jesam li prolupala?
Peki kako su Doors-i?
Nisam mislila da si Tatjana jer sam te namirisala ....otkrilo te je ono " Crnjanski i ja". Tatjanu nikad nije zanimao Crnjanski a fine strune tvoje duse su zatreperile i u ovim jednostavnim redovima koje si poslala...Bas je lijepo sto si ovdje!!!!Hespera wrote:U ovom vetrovitom gradu nikako da procveta neki cvet pa makar i ono bezvezno zuto .
Jesam li prolupala?
Peki kako su Doors-i?