samo onako bezveze
Moderator: Gazda
-
Nadam se da ćete se složiti sa mnom da se ni beogradsko proljeće ni snijeg u Kanadi ne mogu porediti sa kninskom burom. Mislim da nigdje ne puše onako veličanstveno kao u Kninu.Ponekad me, doduše, po malo posjeti ovdje u Nišu, što ja samo objašnjavam činjenicom da starim (polako ili brzo, svejedno).
-
samo onako bez veze
Danas je sedmi Aprila,snjeg vije sve vrag nosi.Juce ga je palo deset centimetra ,a kazu da ce dans biti oko tri.Jebes Kanadu.U ovo doba u mome Kninu trazio sam da uberem neku ljubicicu pa da ponesem uciteljici i gaza sam po poplavljenoj Krki i Oresnici trazeci guscijih i pacijih jaja za Uskrs.Jorgovana je vec bilo pa smo se umivali u kajinu sa hladnom vodom i sa kojejakvim cvijecem u njemu za cvijetnu nedeljuJebes Kanadu.
Re: samo onako bez veze
nema ti druge jor Repko nego sjedi na parobrod i na feratu i u Knin,bajami su procvjetaliRepko wrote:Danas je sedmi Aprila,snjeg vije sve vrag nosi....Kanadu.
-
Samo onako bez veze
Äita, TuÅ¡a, NjuÅ¡a, Stevo, ÄiÄo, Pero, Dunja ,Sanja, Vanja, Kobo, Remeta, Jale.
i Krojf (rezerva)
Ko zna ko su ovi , neka odgovori.
Inace , ovo se mora izgovoriti za 4 sekunde.
Mislim da je autor Miso Colakovic.
Ja znasm ko su ovi,ovo je sastav NK Rudara iz Siverica 1958 godine.
i Krojf (rezerva)
Ko zna ko su ovi , neka odgovori.
Inace , ovo se mora izgovoriti za 4 sekunde.
Mislim da je autor Miso Colakovic.
Ja znasm ko su ovi,ovo je sastav NK Rudara iz Siverica 1958 godine.
-
samo onako bez veze
Njusa je bio bek koji je zivu djecu jeo,lopta bi smijela proci pored njega,ali ne igrac,isto sto je Mefo bio u Dinari.
-
Samo onako bez veze
Pozdrav svima i nemoj te se gurati oko mene.Ja znam Ile da tebi i Biksi treba treci za TRIJUNF. Pozdrav.
-
ANTINOSTALGIN (svim koje su mi osvijetlile mladost)
Katkad bi me uhvatila neka nostalgija, a ne mogu joj naci uzrok. Nije za mladoscu, nepovratnom. Nije za Kninom, vracam se cesto. Nije za kosom, usteda sampona. Uzroka nema, a bezuzrocna nostalgija ostaje onako sama, ogoljena i polako vrti, gricka. Nekoliko godina sam pokusavao ublaziti, izbjeci odjeke onih dana, a odjednom pocetkom ove godine otkrio sam antinostalgin. Moze se uzimati po volji, najbolje uvece prije spavanja. Lijek je poznat pod nazivom "zidic", prilikom uzimanja boravim u nekom vanvremenu, svi poznati su tu, naidju, popricamo, bacimo koji stos i razidjemo se svak u svoje krpe. Snovi iza toga su uvijek lijepi, bosket, gajnjaca, marunusa, borici, pogled s bandijere naokolo, nasiroko.
Na kraju jedno upozorenje: moze stvoriti ovisnost.
Na samom kraju obavijest: lijek pijem izmedju 21 i 22 sata po kninskom vremenu.
Na kraju jedno upozorenje: moze stvoriti ovisnost.
Na samom kraju obavijest: lijek pijem izmedju 21 i 22 sata po kninskom vremenu.