samo onako bezveze

Forum je otvoren za sve one koji zele da se druze, da sa svojim
prilogom osvjeze, obogate ili vrate iz zaborava: ljude, mjesta,
dogadjaje i trenutke vezane za Knin i Kninjane u periodu do 90-tih.
Nedolicni, provokativni i uvredljivi tekstovi bit ce skinuti sa "Foruma".
Hvala!

Moderator: Gazda

Hespera

Post by Hespera »

Gde se vi to srecete da dodjem i ja , necu smetati . Nisam odavno nikoga slucajno srela a tri sata po Bulevaru zujim . Mozda previse gledam izloge .
bezbro

Post by bezbro »

Predji Savu, nece ti nista faliti. Primam rado drage goste i sve namjernike
na kavicu cakula i ladnog pica po zelji :D
bezbro

Post by bezbro »

evo me danas zena nacerala da se izvucem iz debele ladovine i idem kod vikendice na plac brati visnje. Ne mogu reci da nije ljepo, i gore puno
vocaka i lada, al kad se sjetim onih babinih visanja i maraskina sto su
rasla pored Marcinkovca ( Prim. aut.- rjecica sto je tekla ispod Kalata i sjeverne kasarne) onako reskog i osvjezavajuceg ukusa, sad ih u ustima
osjecam. Cak i ona smokva na placu donjeta je iz babine baste i nakaljemljena, ni prici ne moze onim nasim sto ih je kao sam bog u med
pretvorio. A danas pored onih potoka i rjecica navukao se samo korov, grane se suse, smokava kraj Marcinkovca vise nema, jos samo po koja visnja viri iz sikare. tamo gde su se zelenile baste trava preko koljena,a u lugu sume josica. A ipak bih naj radije bio dolje i pio hladnu vodu s iz Marcinkovca i ubrao makar i onu posljednju visnju iz sikare.
Hespera

Post by Hespera »

Ja u cetvrtak idem u Knin pa vec umirem .
Prvo mislim kako cu ostaviti decu i muza , sta ce jesti ,hoce li sin tinejdzer napraviti neku glupost itd.,ali cim se sa Vozdovca spustim na autoput sve to zaboravim nema veze , bas me briga .
Ako kakve visnje nadjem , pojescu i za tebe . Sigurno vise nisu istog ukusa iz raznih razloga , ali detinjstvo i mladost nosi svoje mirise i ukuse .Sva sreca te ih pamtimo .
Nada-Naca Jaramaz

Post by Nada-Naca Jaramaz »

Ako je samo onako bez veze, pade mi na pamet osnovna skola i predmet koji nam je predavala Branka Bilbija - domacinstvo. Tamo sam prvi put naucila da spremam jabuke u slafrku :lol: (a ne slafroku), prvi put pravila tapiseriju i ucila kako se tka. Sjecate li se kad ono isjecemo papir, napravimo one zubcice kao na ceslju, pa onda provlacimo one niti...odnosno tkamo.

Da li se danas taj predmet izucava u skolama, ili je nestao kao i sve dobre stvari? Eh, ta dobra stara vremena...
Andrea Pavkovic

Post by Andrea Pavkovic »

Vjerovala ili ne, prije neki dan mi je na pamet palo to tkanje. A sjecas li se soka od grozdja i jos stokakvih cudesa koje smo pravili na satu domacinstva. Svaki put kad perem sudje sjetim se ja nastavnice Bilbije i kad nas je ne jednom od prvih satova domacinstva (jos uvijek uvod u taj predmet) pitala da li se sudje koristi u jednokratnu ili visekratnu upotrebu i ja onako bez razmisljanja kao iz topa odvalim: "U jednokratnu", a ona ce ti pred svima: "A sta, Rusic, ti poslije rucka pobacas svoje sudje u smece". Ajme!!! Bruke.
Hespera

Bilbija

Post by Hespera »

Ja se secam sendvica sa pastetom i maslacem naravno izmesano , a nastavnice se secam odlocno kao da je sad gledam.
Jadra Matkovic

samo onako bez veze

Post by Jadra Matkovic »

Ja se sjećam voćne salate koju smo učili praviti na satu domaćinstva.I sada kad je ponekad napravim sjetim se kako ju je onda bilo komplicirano napraviti.Nastavnicu Bilbiju sam nedavno vidjela u Kninu. Ostala je uvijek ista.
Luka Kanazir

Re: samo onako bez veze

Post by Luka Kanazir »

Nastavnicu Bilbiju sam nedavno vidjela u Kninu. Ostala je uvijek ista.[/quote]

Kao i mi! :lol:
lana

ljeto koje nije ni sli�no ljetu

Post by lana »

Dobar dan, narode kninski!!!
Šta se radi?
Sprema li se na godišnji?
Pozdrav :occasion5:
Milenko Seat

G.O.

Post by Milenko Seat »

kakav godišnji,pa ni do sad nismo ništa radili......
:D
Nada-Naca Jaramaz

:roll: :lol: Ja intenzivno razmisljam o godisnjem i u mislima sam vec sve proputovala. Mislim da cu ove godine obradovati svoje kninske obozavaoce :P i svratiti malo dolje, cisto da mi guzica vidi puta. A i nisam odavno bila. Inace, raduckam pomalo, ne smijem previse da se ne umorim, ova odvratna kisa pada vec danima... Toliko od mene

Ostajte zdravo
Andrea Pavkovic

Post by Andrea Pavkovic »

Blago vama, dzaba mi je mastati kad kod mene stize zimcina. Mrzim australijsku zimu, puna je vlage, pa se to nama starijim zenama uvuce u svaku kost. Samo naprijed Naco, mastaj i za mene i lijepo se ti provedi u Kninu i naravno pozdravi sve svoje obozavaoce.
Nada-Naca Jaramaz

E uvuce ti se vlaga :oops: muchi to je dobro :lol:
Boro Raskovic

Post by Boro Raskovic »

Naco, ti se spremas u Knin a ja se spremam ovaj vikend da odem do Polace. Ima jedan grad uz Toronto - Okvil - gdje ima vise Polacana nego na Polaci. Kod njih ima ove godine veliki turnir u balotama pa ih idemo obici i sresti mnogo kninjana. Ako ne budem puno umoran (pijan) uzecu koju sliku i staviti na galeriju.
Sretno vam ljeto kninjani.
Post Reply