NK DINARA Knin
Moderator: Gazda
pozdrav ljudi....!!
ja sam malo pre mlad otišao iz knina da bih se sjecao dinare, ali imao sam nekoga ko mi je o dinari pricao stalno..... slusao sam puno prica o golmanu matkovicu.....njega jedinog i poznajem posto su on i moj pokojni otac igrali zajedno u dinari i imali su milijun prica sa putovanja i sa igralista, a na te price nitko nemoze ostati hladan pogotovo ako ih prica Niko.....))
ja sam malo pre mlad otišao iz knina da bih se sjecao dinare, ali imao sam nekoga ko mi je o dinari pricao stalno..... slusao sam puno prica o golmanu matkovicu.....njega jedinog i poznajem posto su on i moj pokojni otac igrali zajedno u dinari i imali su milijun prica sa putovanja i sa igralista, a na te price nitko nemoze ostati hladan pogotovo ako ih prica Niko.....))
-
nk dinara
maba 22 ja te priče slušam već 27 godina.Slučajno s Nikom dijelim životni prostor ha ha.On ih istim žarom priča kao i prije. Dinara i nogomet su mu 2 velike ljubavi.A meni što ostane.Ali da ne bude zabune ja obožavam rukomet pa smo 1:1.pozdrav.
-
nk dinara
Tvoj otac je bio stup obrane i on i Niko su proveli prekrasne sportske dane.Kninski Bekenbauer tako su ga zvali.Kad bi u šesnaestercu nastala gužva tvoj bi otac rekao :Mate, moja..i lopta je već vani.Bio je gušt gledati ga kako igra.Zezali su ga što je Dinamovac ,a on je bio vizionar.Budi ponosan što si sin velikog Bekenbauera.Pozdrav tebi mami i bratu.
-
Rekvijem za posljednju topolu
Proljetos , šetajuci se stazama svoje mladosti primjetih da je od svih silnih topola oko "Dinarinog" igralista u žvotu ostala još samo jedna. Sćućurila se, jadna, u uglu prema "Partizanu" i svjedočila je o onoj nasoj"Dinari" i igralistu. Promatrao sam je kao nekakvu posebnu vrijednost, kao antiku koje više nema i dodirivao joj hrapavu koru. Izmijenjivali smo topola i ja sjecanja i uspomene koje su se rojile. Pricali jedno drugom o Orasnici koja je tekla tik do betonskog zida oko igralista, o baricama,o Đedi i Kreši koji su u camcima docekivali lopte koje su letjele preko zida i onda ih vracali nazad. Brzinom munje ako bi Dinara gubila, ili sporo i presporo ako bi njihov klub vodio. Prisjecali smo se zemljanih pretrpanuih tribina, navijanja i bodrenja svog kluba na svakoj utakmici, Žure Cuja i navijanja, bankuca, Ćapanja, Cure i Cene, pikuce i pale i raznih drugih igara. Smecarske kucice i nasih djecijih predstava u kojima je Baja amerikanac bio najtraženiji glumac. Prisjetuili smo se još koječega, šaputali smo kao što sam nekada na tom mjestu šaptao lijepe rijeci voljenoj osobi u zastitnickom mraku te iste topole. Ispricali smo se tako i dogovorili novi sastanak i nove price prepune nostalgije i uspomena.
Nažalost, posjekli su ljetos i tu posljednju topolu, Ode tako zadnji živući svjedok onog vremena i desavanja na igralistu i oko njega. Kažu da je topola s proljeća bacala pamuk koji im je smetao. A mi, klinci ondašnji, kad je pod topolama bila gotovo cijela Riva i kada je njima bilo opšiveno igralište, uživali smo u tom pamuku, zvali smo ga snijeg jer ga je bilo toliko da bi se u maju sve zabjelilo.
Sve se promijenilo, igraliste je golo, neki novi klinci trenuiraju na travnjaku, za ove nase price niti haju niti ih zanimaju. Čak su "Dinari" i klupske boje promijenili. Ne znam s koliko uspjeha igraju, ali tribine su na svim utakmicama gotovo prazne, nikog,izgleda, njihov nogomet ne zanima Grad očigledno ne živi za "Dinaru" i sa "Dinarom". Vjerovatno je zato posiječen i posljednji svjedok onog nekadasnjeg vremena i života. Vremena kada se živilo za nedjeljnu utakmicu, kada smo hrlili na igraliste ili isli vlakom na gostovanja.Srecom, uspomene niko ne može ukrasti ili posjeci.
Neka novog zemana i nogometa, ali ja se najradije sjecam onog svog vremena nekdašnjeg i one nese "Dinare", navijanja i desavanja na iogralistu i pod topolama. Zbog toga me je vjerovatno i zabolio odlazak i ove posljednje topole. Mogli su, vala, u znak postovanja na ono vrijeme ostaviti bar mali dijelic onoga što je činilo dio atmosfere na kakvoj su nasem gradu zavidili i mnogo veci i bogatiji gradovi.
Nažalost, posjekli su ljetos i tu posljednju topolu, Ode tako zadnji živući svjedok onog vremena i desavanja na igralistu i oko njega. Kažu da je topola s proljeća bacala pamuk koji im je smetao. A mi, klinci ondašnji, kad je pod topolama bila gotovo cijela Riva i kada je njima bilo opšiveno igralište, uživali smo u tom pamuku, zvali smo ga snijeg jer ga je bilo toliko da bi se u maju sve zabjelilo.
Sve se promijenilo, igraliste je golo, neki novi klinci trenuiraju na travnjaku, za ove nase price niti haju niti ih zanimaju. Čak su "Dinari" i klupske boje promijenili. Ne znam s koliko uspjeha igraju, ali tribine su na svim utakmicama gotovo prazne, nikog,izgleda, njihov nogomet ne zanima Grad očigledno ne živi za "Dinaru" i sa "Dinarom". Vjerovatno je zato posiječen i posljednji svjedok onog nekadasnjeg vremena i života. Vremena kada se živilo za nedjeljnu utakmicu, kada smo hrlili na igraliste ili isli vlakom na gostovanja.Srecom, uspomene niko ne može ukrasti ili posjeci.
Neka novog zemana i nogometa, ali ja se najradije sjecam onog svog vremena nekdašnjeg i one nese "Dinare", navijanja i desavanja na iogralistu i pod topolama. Zbog toga me je vjerovatno i zabolio odlazak i ove posljednje topole. Mogli su, vala, u znak postovanja na ono vrijeme ostaviti bar mali dijelic onoga što je činilo dio atmosfere na kakvoj su nasem gradu zavidili i mnogo veci i bogatiji gradovi.
-
-
Moja greska nastala nehoticno. Naime Lazo je bio na klupi u jednoj utakmici nakon smjene Vukasa. Anyway, sada je Lazo u Kanadi trenira Brandford te se bori za prvaka Kanade (pobjedio je i White Eagles i Croatia Toronto). Trenutno je Dinara i dalje u trecoj ligi HNL, a na kojem mjestu neznam, jer zaista odavno nisam bio.