Dobro jutro Peky, i tebi i svima ostalima,
Jednu stvar Äu reÄi: E pur si muove! ( Ipak se kreÄe! -Å¡to bi reko naÅ¡ dobri stari Galilej).
OÄito niko od nas ne želi da crkne Galerija, nekad samo tvoja a sad "oÅ¡-neÅ¡" i naÅ¡a. Hvala za otvorena vrata za diskusiju....veÄ samo ta dobra volja je ponekad dovoljna, da se stvari poÄnu premicati naprijed.
NeÅ¡to Äu poslije dopisati, mislim da u onu moju rubriku "samo onako bezveze" ( zapravo ovaj genijalni naslov rubrike je izmislila Nijema, ali meni je napisan na kožu, tako da sam ga "posvojila").
To Äe biti neÅ¡to na temu pravopisa i ostaloga, mislim, da bi moglo biti korisno.
Meni pomaže i to svake godine sve više jer pišem sve manje i pritom se mislim sve više
i sve ÄeÅ¡Äe sam u nedoumici kako se piÅ¡e - pitam se samo da li je to JMBG ili to Å¡to sam ispala iz prakse
Da se ja sad vratim na poÄetak mog monologa ( veÄ sam u fazi da krenem pa se vraÄam na mjesto polaska sa pitanjem: Ma, gdje sam ja ono krenula!!! )
Ovo je prednost Galerije, Å¡to kad neÅ¡to zaustiÅ¡, možeÅ¡ derati po tome ko maksim po diviziji, znaÅ¡ da te neÄe niko prekinuti ( osim Å¡to te može gazda obrisati.....ali puno kasnije......poÅ¡to sad spava u onoj dalekoj Kenguriji).
Nego Å¡alu na stranu, da mi ne zamjere oni puno ozbiljniji Älanovi galerije.
U vezi tih promjena ja sam mislila da se možda ubaci neka takva rubrika, gdje bi mi napisali neke stvari, koje ne treba da Äitaju sva buduÄa pokoljenja kninjana i svi moguÄi povjesniÄari, neÅ¡to Å¡to
ni pod razno ne bi imalo trajniji znaÄaj.
Nešto tako da uletiš, napišeš, neki kratki komentar, ili recimo nešto što mi se desilo lijepo danas a opet ne treba da ide u povijest.
Možda nisam ni dobre volje pa Äu se okomiti na neÄiji komentar od juÄe ( u istoj rubrici) , ali znam da Äe me Petar uredno obrisati - recimo brisanje sredom...- i ne sekiram se zbog toga.
Ponekad bi Äovjek samo podijelio trenutna razmiÅ¡ljanja tipa kamo ide taj svijet..... i opet samo do srede ili nedelje, kad je dan za brisanje rubrike- totalka brisanje....samo naslov ostane).
Opet se iskreno nadam da neÄemo udarati po svjetskim ratovima, ko ima pravo i ko krivo, ko je dobitnik a ko gubitnik.
Vjerovatno je sad veÄ svima jasno, da smo svi gubitnici ili možda dobitnici, zavisi kako gledamo na lajf.
Eto tako, meni se Äini, da bi ta stvar odnosno takav jedan topik mogao probuditi neke bojažljivije ( za pisanje) Älanove galerije, ili one Älanove Galerije Å¡to Äuvaju dobar ugled, pa ne bi da se izblamiraju za vjeÄnost ili one trÄeÄe od foruma do fejsbuka, a nikad vremena i uvijek im se žuri, žuri.... za na brzaka reÄi kakvu....
u tom smislu da nam ne treba brinuti da li Äemo ispasti pametni, ili nedaj bože, glupi jer Äe ionako biti sve to obrisano za par dana
MoguÄe da je moj prijedlog bez veze.
Zanima me Å¡ta drugi misle o tome, moguÄe imaju drugi puno boljih zamisli ali dok se ne prodiskutira o tome, ne znamo.